♥ Berat Turun Lagi, Baby Lemah...

2:26:00 PM


Ari nie appointment untuk checkup..
mmg sperti yg dijangka..berat aku turun lg..
gara² morning sickness yg kembali menyerang 2,3 hari nie..
pagi mmg langsung xbleh telan ape²..kompem akan muntah balik..
nasi mmg xlalu sgt nak mkn..

so, mmg dah tau la berat aku akan turun..
almost 1kg jgk..0.7 kg turun..berturut-turut plak tue stiap kali checkup..
seb baik nurse oke, xde marah²..
dia paham aku alami alahan yg teruk..
so, lg 2 mggu kene pg checkup lg..gara² berat yg turun nie..

dia ckp nanti klau muntah masih berterusan, kene pg wad kecemasan trus..
sbb baby sbnarnye agak lemah..coz of aku xleh makan..
sedih sgt..tp aku cube jgk tuk mkn after dgr baby lemah..
even kuar blk pun, aku mkn lagi..xnak jadi pape kat baby..

syg mama minta maaf..=(

XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

9 kata cinta

  1. siannye..
    hope pasni da kurangla..makan k..

    ReplyDelete
  2. Babe..ko kne mkn gak..even tekak ko takde selera lgsung..ko kene tmbh nutrition dlm bdn ko tu..coz baby mmg akan amik dari mummy yer..byk kan minum susu..kalau selama ni ko minum 2x sehari..ko up ke 3x sehari..at least ade susu yg leh tmbh nutrisi dlm bdn..

    ReplyDelete
  3. hai salam kenal. if x lalu makan, jgn lupe ambik supplement...at least ade nutrition utk baby n urself..try makan sket2 tp kerap...get well soon!

    ReplyDelete
  4. hmm...
    kalo xle nak telan makanan sangat.. cuba la makan buah2 sket.. pastu minum susu.. awal2 pregy neh mmg kene jage serba serbi..

    kene paksa diri makan.. kesian kat bb.. jangan lupe amek supplement okeh.. utk support mama n bb skali...

    :)

    ReplyDelete
  5. zaza makan ape yang boleh masuk..yang berminyak confirm tak leh masuk kan..makan buah buahan pun ok..;) cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  6. akak.. mkn la mayak2.. sian baby tuh.. tc tao..

    *_*

    ReplyDelete
  7. salam kenal...klu ikut pengalaman zai...preggy first n third zai memang tak leh makan langsung masa memula preggy...hingga masuk ward n doktor bagi drip...so dinasihatkan makan yang kerap tapi dengan qty yang skit...lagi satu jangan makan yang berminyak, berempah, pedas n susu pun tak berapa digalakkan sebab susu akan merangsangkan lagi untuk kita muntah...bila dah alami stage nie baru bleh makan susu...tu pun tak bleh banyak sangat...semoga cepat sembut yerk...

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥