MASUK HOSPITAL

11:19:00 AM


lame x update blog..
sbb?
selasa ritu aku kene tahan kat wad..
sbnarnye mc je tp bile g klinik, doktor ckp aku lemah sgt..kurang air, nampak kering sgt..
so, doktor tue wat surat utk aku masuk hospital putrajaya..

so, call mr hubby suh dia balik coz nk kene g spital..tghari tue smpai kat wad kecemasan, kne masuk air sebotol..pastu, dia hantar g scan nak tgk baby oke ke x..
baby oke cume jantung dia agak lemah..sedih rasenye..

pastu aku kene masuk wad..sgt x best dok situ..
first, kene cucuk belah kanan utk line masuk air..tp tgn kanan aku sakit sgt..
so, dia cabut tukar ke belah kiri..mase nak masuk line belah kiri lebih kurang 6 kali dia try x dpt..
sakit sgt smpai aku nanges..huhu

then, kali ketujuh baru blh..habis tgn aku ade kesan jarum..
bile dia masuk air, aku rase segar la..badan pun x lemah sgt dah..
muntah2 pun xde dah..6 botol aku kene masuk air..

so, semlm aku gtau nk balik..doktor check tgk aku dah oke..
dia bg aku balik..mr hubby pun hepi jek aku da boleh balik..
ptg semalam lepas uruskan sumer, aku blk umah..

then, ptg semalam aku rase pening+loya nak muntah balik..
smpai la skrg rase x selesa balik..ingatkan da masuk air badan dah oke..
rupenye x lagi..

doktor bg mc mggu nie..isnin depan baru start keje..
hope sume oke la..xnk dah masuk spital sgt x selesa..
nanti mggu depan aku post gambar tgn aku yg berbintik-bintik kesan jarum..

cnie aje la ek..
korang doakan la aku ye..
thanxs pade sumer yg ambik berat..
sayang korang sumer..


XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

11 kata cinta

  1. alahai. ciannyer..

    sabar yeh!.. tu la antra2 ujian ibu2 yg tengah preggy nie.. mcm2 tau.. ader yg masuk kuar wad sampai bersalin dok lam wat jer.. banyak pahale tu.. maklumla bukan senang nak dpt baby kan.. tu yg heran camner lah org leh buang anak cam buang sampah.. hu3x..

    sabar yeh!.. take good care!!

    ReplyDelete
  2. Lorh..teruk gak ko ek..maybe ko kurang makan and minum ni..make sure ko kerap makan minum tau..even ko takde selera..ko kene gagahkan jugak utk ur baby tau..

    ReplyDelete
  3. jg kesihatan btl2 beb...duduk rest jekk kt uma...minum air byk2...minum susu o milo tuk tenaga...k...

    aku da mcm doc nsht ibu mengndung...huhuuh

    ReplyDelete
  4. huhuhu...dugaannye time mengandung kak....huhu cuak plak dgr citer akk...

    ape pun...sofia doakan akk and bby selamat dan sentiase sihat eaaa...

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
  5. teruk gak morning sickness zaza ek.
    akak dulu pun truk gak tp sebab selera mkn tak hilng,tu yg cepat recover balik.
    takpelah...sabar ek.kejap je.biasanya dlm 12 mgu ti ok lah.

    ReplyDelete
  6. masuk sepital ker.??
    dah berapa bulan..????

    ReplyDelete
  7. ptt la lama tak update msk hosp rupanya

    harap kuatkan semangat
    bulan2 awal preggy nie mmg mcm2 dugaa kita akan hadapi

    cha yok cha yok

    ReplyDelete
  8. alahaiii..cian ko yang. lenkali if ko tiba² kene admit kat sepital, jgn x SMS aku arrr. at least aku dpt doakan keselamatan ko taw :)

    alhamdulillah, bby ko ok. cian anak buah aku tuh. Ko kene take vitamin ibu mengandung lah yang. leh ade engery ckit :)

    ReplyDelete
  9. hmm.. sabar eyh.. ni namanua dugaan ibu mengandung...

    semoga atabah ye.. :)
    n semoga sentiasa sihat.. insyaallah :)

    ReplyDelete
  10. take care.. mkn byk2.. jgn skip2 tao.. jge baby tue yerk..

    :)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥