♥ 12 weeks = 3 bulan

8:30:00 AM


Yeah, ari nie genap sudah 3 bulan kandungan aku nie..
Tapi, rse mcm kecik jek lg pewut, maybe sbb aku x selera sgt kot nk mkn..
asyik telan bubur jek..ubat lak telan mesti muntah blk..smpai kdg² fobia nak telan ubat tue..
tp demi baby mama nie, aku telankan jgk..huhu

erm, Alhamdulillah nmpknye alahan aku nie dah semakin hilang..
Pening pun dah xde sgt cme muntah tue biase la every morning mmg wajib muntah..
selera jek blom ade lg..makan pun x bape sgt tp telankan jgk utkmu anak...huhu

Aku bersyukur sgt sbb dah kembali sihat..xtau nk ckp ape rase..
nikmat sihat tue mcm x ternilai..sakit nie ade jgk hikmahnye..
buat aku sedar ape yg masih kurang pade aku telah cube aku perbaiki..syukur..

Mr hubby pun hepi bile tgk aku sihat..yela rindu nk suh aku masak..
yg kelakarnye mggu lepas aku masak nasi goreng taruk telur jek dia ckp sedap..smpai bertambah 2 kali..sayu jek aku rase..owh skrg aku sgt sensitip..pantang ade yg menyentuh hati aku, mule la airmata nie nak bergenang..even mr hubby x brape dgr aku ckp pun aku leh majuk tau..haha..maybe sifat keibuan dah mula muncul dlm diri aku kot..huhu

tue yg bile aku rse dah sihat ckt nie, aku nak masak..excited lak..haha..
ermm, aku xnak show off lg gambar pewut aku nie..tggu aku rase cam dah besar ckt nanti aku tempek kat cnie ek..aku nak mkn byk² dulu..hehe





XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

7 kata cinta

  1. hohoho...masak wehh jgn x masak..bselera laki ko tuh..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. dah beransur baik ye!

    Biase la.. mummy preggy memg cenggitu.. cengeng semacam jekkk.. akak pun camtu.. nanges sokmo.. kdg2 dok sorg2 pon leh nanges.. akak dulu time preggy kene tinggal ngan huby mase tu baru 2 bulan lebih.. dah la baru lg kawen.. preggy & mabuk yg teruk..kene gak tinggal.. hu3x.. ari2 nanges.. biler hubby call jer terus nanges x sempat nak ckp apa2.. biler teringat pun nanges.. haru tol lah time tu.. blm masuk bab2 terase merajuk bagai tu.. bile hb dah balik lbih kurg sebulan gak la hb kene g kursus tu.. nampak jer hb terus ngan cam budak yg dah lame kene marah ngan mak teresak2... ho3x.. parah betul cengeng mase tu..
    alamakkk.. akak nie klu dah ngomen over sokmo kan!.. sori zaza..

    Take good care ye!.. Makan jangan x makan Tau!

    ReplyDelete
  3. hehehe
    biase la tu..
    pembawakan budak..

    mudah sentap..
    same la kite..
    kadang mende kecik boley jadik beso..
    seb baek dpt hubby yg penyabar.. :)

    selamat menjaga kesihatan eyh.. :p

    ReplyDelete
  4. Thank God ko da beransur sihat..

    Aku cam leh agak je ko dpt anak lelaki..hehe..yerla..ko mabuk teruk sgt..pening kepala lame sgt..hormon ko tak same ngan hormon baby..tp tu pun kalau baby lelaki..hehe..tu yg aku dpt tau dr doktor aku..hehee..

    Selamat Bersihat ok..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillahh...alahan ko dh semakin ilang. lepas nih mkn byk byk taw yang.

    harap nnti bile aku dh kawen n peknen...harap harap x kene alahan seteruk ko nih..hehehe

    take care dear :)

    ReplyDelete
  6. good yang..alhamdulillah...
    take care tau!~~~

    ReplyDelete
  7. take care akak.. makan mayak2 yer.. biar baby ngn mak dier sihat2 sajork..

    :P

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥