♥ SEDIH, BAYI INI SANGAT COMEL..APA DOSA DIA?

3:30:00 PM

Sedih sgt tgk bayi nie..
Apa la dosa dia..
Org len bersusah payah nk dpt anak..

Ko senang² je pg buang..
Manusia Ke Binatang ha ko nie..

Terkilan, tue yg aku rase..
yela, naluri keibuan sudah ada dlm diri aku..
so, sedih sgt tgk bayi nie..

Rase nak menangis..



MELAKA 10 Feb. – Mungkin kehadirannya ke dunia ini tidak diingini. Namun perlukah bayi yang tidak berdosa ini diperlakukan sedemikian rupa?

Tidak dapat dibayangkan ada orang yang tergamak meninggalkan bayi yang masih bertali pusat di atas lantai di tepi pintu pagar sebuah masjid di sini.

Tidak diketahui sama ada ada bayi itu masih bernyawa ketika ditinggalkan di situ. Apa yang pasti, badannya dihurungi semut sewaktu ditemui. Dan bayi itu tidak lagi bernyawa.

Tidak ada manusia waras tergamak memperlakukan sedemikian. Namun itulah yang berlaku terhadap bayi perempuan ini.

Siri kekejaman terhadap bayi yang kelahirannya tidak dikehendaki nampaknya semakin menjadi-jadi dan seolah-olah tiada penamatnya


Baca seterusnya di SINI..


Ya ALLAH Ya TUHANKU,
KAU peliharalah bayi di dalam
kandunganku ini. KAU selamatkanlah
dia dari sebarang malapetaka.
KAU berikanlah aku kekuatan & kesabaran
utk aku menjaganya dengan baik.
KAU sihatkanlah tubuh badanku.
Amin Ya Rabbal Alamin.


XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

14 kata cinta

  1. sedihnya...
    manusia zaman skang neh dah xda sifat keperimanusiaan gamaknya.
    apalah dosa baby 2h kan kak.
    hukhukhuk

    pst;agak2 lewat sgt x nak wish congrats kat akak sbb dah pregnant?heee.congrats ea kak.mg sihat selalu~;)))

    ReplyDelete
  2. sgtt sedih beb..bgenang air mata aku bc newspaper pg td..da r front page..kejam tol manusia ni..

    ReplyDelete
  3. sedih kan
    kesian baby tu
    apa lah nak jadi ngn org2 skrg
    kalau taknak pun,kasilah kat org ke
    eeeee!!!

    ReplyDelete
  4. haihhh memang sedeh..
    da la comel..

    vavik aaa org yg buang tu..

    emo~

    ReplyDelete
  5. astaghfirullahalazim...

    sedeh anin tgok.. huhuhu.. takde aty perot langsung!

    ReplyDelete
  6. salam mama zaza.. ngeeee.. sian eh bby tuh..

    ta patot sguh orng y wat cm tuh.. stupido tul!! tanak anak tuh g jer ketuk umh orng kasik.. tayah biar cm tuh.. grm nih..

    *pssst.. sbnrnye messy dh lame eh terjah blog akak, tapy.. segan nak menempek kat sini.. malu2 kambeng gtue.. ahakss..

    ;)

    ReplyDelete
  7. apa la yang ibu bapa bayi ni pikir. pandai buat je, tapi tak nak jaga. huhhh....

    ReplyDelete
  8. wp aku blm lg jd wife or mom..tetap berlinang air mata..kecian.. plus. sy da bc entri sblm2 ni..psl u get preggy..wow! i cant wait..bila lagi turn i nak exicted mcm tu..huhuhuh

    semoga Allah melindungi u dan baby..

    ReplyDelete
  9. Alahai...seday nyer pasal benda nie...tah la..tgamak diorg bt cm tue kn...;(

    ReplyDelete
  10. yelah yunk..sian nye kat baby tu kan..memang jahil lah orang yang buang baby tu...sedih nengok baby yang tak berdosa dibuat gitu rupakan yunk...=(

    ReplyDelete
  11. so sad..

    Dear,tahniah dah preggy..
    take care ok..=)

    ReplyDelete
  12. bodo n keji okeh pd yg buang bby tuh. if x nak, ko pi bg org la. benci giler ah kat org cam gnie. binatang lg reti syg anak taw..huhhh!!!

    ReplyDelete
  13. Kesian.tak da perasaan btul sapa yg buat nie!!!!

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥