♥ Pengubat Rindu...huhu

Biarlah gambar yg berkata-kata...
ceeewahhhhhh....











sebenarnye malas nak menaip...huhu
selamat tahun baru semua...

WELCOME 2011


XOXO
♥ZaZa♥

♥ bUKAN bZ tP pENAT & mALAS pUN yE jGK..hUhU


huhu..
sedey tgk blog x berupdate..
tp penat weh..otak tetibe blurrrr..
xtau nk update ape melainkan pasal Iman..

yela, sejak ade anak nak citer sal anak je..
korg yg ade anak paham kan?hehe
klau update kosong x best, nk jgk ade gambor..
gambor lak kene transfer, pastu letak mark lg..adoiii..

keje plak mmg x bz langusng ar aku nie..
dok melangok jek..bkn makan gaji bute tp mmg xde keje..huhu
so, men game memanjang..hehe

okelah, nanti rajen update..skrg nie x ckup tido..
nak kene cover tido tp kat opis xnak lak tido sbbnye kene ade tilam bantal bru syiok woooo..huhu

diakhiri dgn si kecik nie..hehe






XOXO
♥ZaZa♥

♥ Undi Iman Di Pa&Ma

huhu..saje gatal² nak masuk nie..
bkn pape pun..sejak ade anak ape peraduan tuk anak rase nak masuk..hehe


klau korang rajen undi la..
klau malas xpe..bkn paksa pun..huhu..

sape yg nak undi Iman klik kat bawah nie ek...

UNDI IMAN ARIANA

XOXO
♥ZaZa♥

♥ Kesimpulan....


amboi, overkan siap ade kesimpulan bagai..haha
rentetan dari aku mengandung hingga la bersalin, bagi aku = :

~ ♥ mengandung lagi mencabar & menguji emosi aku sbbnye aku alami alahan yg sgt teruk mse mengandung ritu..9bulan aku rase badan aku x selesa..dari smggu lepas tau pregnant smpai la hari aku bersalin aku akan muntah sekurangnye sekali sehari..sgt la menduga..oleh sebab aku pregnat alahan kuat sgt so, planning lg 5 tahun bru aku pregnant balik..insyaAllah..

~ ♥ contraction lg saket dari meneran nak kuarkan baby..huhu..menyegat weh rase dia..mase tgh saket tue aku bace doa Nabi Yunus x brenti..(lailahaillanta)

~ lepas bersalin, saket luka kene jahit jgk menguji..awal 20 hari mmg la aku jln buka langkah 1cm..haha..bile duduk, bangun je rase menyengat tang situ sbb urat tarik..huhu..saket weh..aku dlm 30hari jgk baru la luka situ sembuh btol..

~ ♥ now, dugaan jadik mama sbb Iman kerap meragam..jeles tgk alesha anak akak aku diam jek..susah nak dgr sore dia melainkan dia btol² xtahan bru la dgr sore..huhu..sabar, sabar....

~ ♥ Lepas nie, biler mak aku dah blk kg bulan 1 tahun depan..dugaan lagi..dgn abah Iman keje shift..harus la aku kuatkan semangat..kene berdikari menjaga Iman..xpe, aku mmg dah berdikari since pregnant dulu..insyaAllah aku boleh buat segalanya sendiri..juga satu kelebihan sekiranya dugaan lebih besar datang..aminnnn

~ ♥ Skrg nie, aku nak buat yg terbaik tuk Iman..nak bagi dia sepenuh kasih sayang sambil mendidik & mengajar dia jadik insan berguna..kene kuat semangat..kene belajar bersabar sbb aku nie cepat marah jgk..baran weh..haha..

~ ♥ aku rase Iman kuat nanges skrg pun maybe sbb dulu mase pregnant kan dia aku salu nanges malam² rindukan mr hubby yg g keje malam..hoho..now, nyesal lak klau btol la sbb tue..huhu..mase tue aku pregnant 6bulan biler mr hubby tukar keje & kene ber shift plak...adoyai...



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Pengalaman Bersalinkan Iman Ariana


huhu..
Anak dah besar, dah 2bulan lebih dah baru nak story..
bkn ape, malas je..haha

oke nie aku story secara pendek la ek..
9 oktober 2010(sabtu), dalam kul 12.00pm ++ aku rase contraction yg pertama..then tnye akak aku cmner rase klau dah nak bersalin..dia explain la bla, bla, bla..
pastu rase lagi..mase tue sbnarnye aku tgh bersiap nak g makan kenduri..huhu..so, aku pun mandi then semayang zuhur..mase tgh semayang mmg dah rase sgt dah..semayang pun gitu² jek sbb dah xtahan sakit contraction tue..saket weh..Tuhan jek yg tau..huhu

pastu, dalam 1.30pm mak aku g ambik nenek aku a.k.a bidan utk urut perut aku bg mudah bersalin..mase dia tgh pegang² tue byk kali contraction..nenek aku suh mak aku masak nasi bg aku makan..yela, dah niat nak g kenduri kan xdela mak aku masak nasi bagai..aku kene makan utk proses meneran nanti klau x aku xde tenaga..

dlm pada saket² tue abes jgk la aku bedal nasi sepinggan..hehe lapar weh dari pagi x makan simpan perut tuk makan kenduri..haha..pastu mak aku bg makan telur ayam kampung sebiji..bleh plak kan terlupa nak minum minyak selusuh..seb baik la mase otw g spital tue aku ade telan ubat utk mudah bersalin yg dibekalkan oleh abah encik suami..ubat tue 2 biji..mcm akar kayu yg dihancurkan dan dibentuk jadik bulat..

aku sampai spital dalam kul 2++..contraction xyah ckp la 2kali dalm mase 10 minit..menduga kesabaran ko..masuk jek dalam tempat bersalin tue aku tgk ade budak² pelatih yg mude² lg..dlm hati aku issshh biar betul..xkan la bebudak nie yg nak sambut baby aku...huhu..

diorg pun ambik la berat aku, cek nadi aku, cek perut aku tuk rase contraction..mase tue mmg contraction sgt kerap dah..mmg aku rase xtahan sgt..huhu..owh ye, lupe nak gtau..mse aku tgh saket kat umah tue sempat aku kol mr hubby ckp aku rase dah time nak bersalin..then bile dia kol blk tuk tnye btol ke x akak aku yg jawab then dia ckp dah blh gerak blk skrg..dlm kul 2 lbh cmtue..mase otw g spital pun aku sempat sms mr hubby gtau suh drive leklok..xyah panik sgt..

oke sambung blk, dlm dkt kul 5.00pm cmtue aku dah xtahan sgt..tahan contraction siap bunyi lagik..huhu..saket sgt..then dtg doktor laki nak cek bukaan..aku redha la dia buat ape pun..sbb mase tue mmg tgh saket aku x kisah dah..dia cek dah 4cm..ape lg dia trus pecah air ketuban then nurse bawak aku masuk bilik bersalin lepas tue..

aku pun suh nurse panggil mak aku sbb husband kan xde so mak leh masuk la..lepas jek pecah air ketuban tue, otomatik aku rase nak meneran je biler contraction dtg..sungguh weh rase saket tue mcm ko nak buang airbesar sbb tue aku nak teran jek bile saket..huhu..mak aku ckp jgn teran lagi..nurse pun ckp cmtue..dekat kul 6.00pm nurse cek lg dah buka 6cm dah..contractionl g kuat..oleh sbb aku xtahan sgt nurse inject ape ntah kat punggung aku..dan² time tue jgk aku rse mcm ngantuk..sempat la jgk aku tdo dlm mamai smbil rase contraction tue..

then, biler aku rase saket sgt aku gtau mak aku, aku dah nk teran sbb xtahan nurse trus cek dah buka jalan 8cm tros dia suh aku teran..mase tue kul 7.00pm..aku teran 4kali dlm 3 napas..cmnie..
biler rase saket dtg aku teran, then ambik napas then teran pastu ambik napas lg teran lg..penat aku brenti..
mse teran tue nurse gtau kpale baby dah nampak, dia tnye aku nak rase x aku ckp xnak sbb aku tgk concentrate nak teran..huhu
sampai la kali ke-4 aku dah nekad..napas ke-4 aku teran sekuat hati..tros aku rase mcm something kuar panas gitu pastu nurse letak baby atas perut aku..huhu..legaaaaaa...fuhhhh
kuar la Iman kul 7.25pm, berat 2.6kg..

aku smpat pegang kpale Iman..rambut dia Ya Allah lebat sgt..smpai la skrg lepas cukur kejap je tumbuh sehitamnye..huhu..pastu diorg ambik anak aku bwk g mane ntah..lepas tue diorg kuarkan uri then jahit luka..x saket sbb diorg bius..huhu..siap lepas tue bg aku minum milo segelas..best sgt..huhu

lepas dah siap sumer dlm sejam lebih cmtue diorg bwk Iman kat aku..suh aku nyusukan Iman..mase tue mcm x pecaye dah ade baby..aku tgk jek Iman..renung dia..yg aku rase ajaibnye, lepas bersalin aku rase kuat..mcm bertenaga sgt..x letih langsung..pastu dlm kul 9 lebih diorg bwk aku g wad..mse nie encik suami dah smpai..dia masuk je, muke blur..haha
x pecaye la tue dah jadik abah..huhu

mlm tue bermula episod aku sebagai seorang mama..


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Iman sgt baik semalam =)

Alhamdulillah...
Iman x meragam biler nak tido semalam..
elok je mcm dulu..
cme ambik mase lame ckt dia nak btol² lelap..
aku bagi nenen dia tido je sambil nenen dlm pangkuan aku..
sgt seronok..

harapnye Iman dah x meragam lg start semalam..
lepas dia dah tido nyenyak, aku bedung bagi kemas..
sbb Iman nie jenis mudah terkejut..so, bile bedung dia akan tido lena..


Sgt berharap Iman dah x meragam lagi..
xmo letak dia kt kg..x tahan..
dtg keje pun dah rindu dia nie apatah lagi berjauhan sejauh 500km..
mmg x sanggup..



"sayang mama jgn meragam lagi ye..
nanti mama beli macam² utk Iman..hehe
mmmuuuaaahhh...."



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Baik-Baik Sayang


Tadi blk tghari mak aku gtau Iman wat hal lagi..
Dia xnak tido, tp nanges mengamuk..alahaiiii
nape la sayang mama nie..

harap btol la si Iman nie just nak beralih angin or bulan jek..
hope a few days later Iman akan back to normal..
xmo dah nanges..risau & x tentu arah dibuatnye..

"mama, Iman janji x nanges lagi..hoho"


"hehe, Iman saje gertak mama...huhu"


"mama menggelabah ek..hihi"


"Iman dah besar...amboi...."



"weckkkkk...huhu"

anak mama, baik-baik ye sayang..
jangan nanges lagi....

♥♥♥

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
'kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku


♥♥♥


XOXO
♥ZaZa♥

Iman Meragam @ X Sihat


Lame x update..
Aku pun xtau nak cakap cmne..
pening sejak ade anak nie..dgn x ckup tido nye..
Iman meragam lagi..pastu abah dia lak x brape reti nak pegang si kecik tue..

Mcm nie, mggu lepas aku cuti mengejut 2hari..khamis &jumaat..
bawak Iman blk kg..
sbb nye, 2,3 malam Iman nages x renti..dah tgh malam bru la dia tido..
aku pun xtau la..
Asal nak masuk malam jek dia nanges yg amat..
adui, pening aku nga mak tok dia..
nak kate dia saket ke ape xkan la malam jek..
klau dia saket mesti la sepanjang hari dia nanges..

yg aku perasan, Iman nie asal nak tido jek dia meragam..
suare si kecik tue kuat kemain..
so, klau dia nanges..ko paham jek la..
dah la nanges berjam-jam sampai mata bengkak..
risau aku..

blk kg g berubat tradisional..diorg ckp Iman nie sarat..
sarat nie mcm saket perut la..jenis yg cepat kembung..
tp, aku pegang perut dia lembik jek xdela mengeras..
ke mmg perangai dia suke nanges x tau la..

skrg nie mcm oke sket dah tp stiap kali nak tido dia ngamuk..
nanges² jgk..adoi la..
letih aku nak mendodoi dia..
korang yang ade anak cmner ek?
ade pengalaman x anak korg cmnie..
seyes penat weh..aku skrg rase mcm nak pitam..
dgn x ckup tido nye..dgn penat kejenye..

sape² yg ade pengalaman leh la share ek..
nak jgk tau nape Iman cmtue..
ke ade baby yg mcm tue..




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Ragam Iman Buat Mama Rindu...


Dtg keje 8 jam pun dah rindu Iman..tue pun tghari aku blk lagi..
Apatah lagi berjauhan nga dia lebih dari tue..
kompom banjir umah aku..huhu
Jom tgk memek muka Iman Ariana..



Olololo sayang anak mama..
Jangan sedey² ek..mama akan jaga Iman walau susah cmner pun..
mak aku dah bape kali suh aku bg dia bwk Iman blk kg..
sbb Iman nie jenis meragam ckt..takut nanti klau dok nga org..
tp, aku mmg x mampu nak berjauhan nga Iman..apatah lg aku nie jenis yg mmg smggu skali kene tggal nga encik suami..mmg banjir la umah aku..huhu
so, aku harap sgt Iman x meragam mase dok nga pengasuh Januari thn depan..
jauh weh Kelantan nga Putrajaya..
x sanggup den....


Iman suker tido nganga..
Nie la yg buat aku termimpi-mimpi selalu...=)


Baby mmg cmnie kan..suke jek biler "di agah"
Iman suke muncung tau..tp tetap comel..haha


Nie bukti sbb aku sgt la rindukan Iman..
ko tgk la pandangan dia tue..
alahaiiiiiii penyeri hati mama nie....


saat Iman tido la yg plg aku suke tgk..
Stiap kali tgk dia tido sure aku nyesal if aku marah² dia meragam..
sbb tue skrg aku dah x marah dia..
walau dia makin kuat meragam(maybe sbb nak beralih bulan kot)..
aku cube sedaya upaya tahan perangai x sabar aku nie..
nak jadik mama mithali kene byk bersabar ye..

Iman nie kat umah aku panggil Ariana or Yanna..
Coz mak tok nga tok ayah dia lebih suke panggil name tue dari Iman..
xpela sayang, yg penting dua² nama awak..hehe

Tp abah ye lg suke panggil Iman nie 'adik'..
mama pun kadang² pnggil adik jgk...hahahaha



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Iman Ariana + Car Seat...



Semalam cuti kan..
so, bawak Iman g jenjalan umah tok su(pak sedara aku) dia..
sambil try test letak dia dlm car seat..hehe



mule² letak Iman senyum je..
love when she smile..make my heart smile too..=)
tp x smpat captured dia senyum sbb x bajet pun dia nak senyum..
tue pun kejap jek dia dok..x biase lg kot...
pastu dah merengek-rengek xnak..

TP...







malam sebelum pg tue,
test letak Iman dlm nie kat umah..
see, my princess smiling...mmmuuuaaahhh...



"Iman kene biasekan diri dok dlm nie tau..
nanti biler mak tok Iman dah blk kg..
Mama nak bawak Iman g jenjalan/klinik senang..
abah kan salu tinggal kiter...hehe"


p/s:Iman skrg nie makin kuat meragam..
nak tido kemain susah..pastu nanges sampai kuar airmata klau dia x ckup tido..
sgt la susah hati..Iman nie nak tido x leh bising²..
cmner la nak anta nursery nie...korg ade cadangan x..
klau dia meragam time nga aku xpela..
tp klau nga org..hisshhh...sian Iman..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Buai Letrik Iman Ariana..


sejak ada anak nie..
entry pasal anak jek..hehe..jgn mare ek..
nak tunjuk buai Iman..
gara² malas nak ayun + Iman suke berbuai..
so, x larat weh nak buai dia sepanjang masa..


inilah solutionnye..
buai letrik..
beli kat manjaku..yg plg murah..
murah² pun 3ratus gak ko terbang..
x kuasa nak beli yg mahal..lgpun pakai kejap jek..
Iman besar ckt nak beli katil lak..

bkn ape, buai letrik nie senang..
ko set jek mase bape lame ko nak..plg lame 3 jam..
pastu set kelajuan..owh aku set plg rendah oke..
gayat lak Iman nanti..huhu


abaikan pemandangan di belakang buai..
biaselah ade anak x sempat nk ngemas ko..haha
alasan semata-mata..
tp siyesly la kan..penat weh ade anak..
penat tp seronok..sape yg ade anak tue tau la kan..

penyeri hidup+keluarga tue..
even aku salu marah² syg kat Iman..hehe
pastu sedey plak pas marah dia..marah diri sndiri blk..huhu



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Abah Mithali = )


Semalam kan Iman demam..
mujur la x teruk sgt..aku blk keje semlm check suhu dia 37' celcius..
tp still la x elok for baby kan..
abah dia blk tros tnye Iman cmne..mase tue aku riba dia even dia dah tido..
Iman nie klau dia x sihat dia nak org peluk dia..
so, aku peluk dia erat²..sayang anak mama..


(ada gaya x encik Din kite nie jadik abah?hehe)

lepas mandi/semayang maghrib abah dia tros ambik pegang..
Iman tido je sambil merengek ckt²..
x sedap badan cmtue la..nak tido pun x lena sgt..


(♥ kesayanganku ♥)
encik suami dan cik anak...hehe
sedapnye Iman tido kat pangkuan abah dia..
tp, Iman pun kene blajar utk ditinggalkan jgk smggu skali..
mcm mama dia dulu..huhu


(keluarga bahagia..)
(>"._."<)

Our loved one!!!


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Iman Ariana X Sihat...=(

Td blk tghari mak ckp badan Iman panas..
mmg aku prasan semlm badan dia panas ckt..
Iman nie mmg badan dia jenis panas, so aku xdela pk pape kan..
mak aku ckp dah 4 kali dia "membuang"..risau gak aku..


(anak mama x sihat pun tetap nmpak comel..hehe)

tp, td dia dah berpeluh ckt..dah x panas sgt..
aku pun ape lg cepat² letak koolfever..
dia pun aku tgk x aktif mcm biase..
diam je..pastu nampak dia letih..
sedey plak aku nengok..nak tggal masuk keje pun risau..


nak tggal td, aku masukkan dia dlm buai..
mak aku ckp dia x tido sgt pg td..kejap² sedar sbb berak..
pastu mcm merengek-rengek..
x sedap badan la tue..
patut la semalam dia meragam..


(tgk, sayu je dia pandang aku nak tinggal dia..skrg nie dia dah cam aku kot sbbnye bile aku blk keje je dia pandang aku..nak nenen la tue..hehe)

ke anak mama nie nak beralih bulan..
9/12(khamis) nie ckup la Iman 2 bulan..
harap² xdela melarat demam dia tue..
risau la baby demam..mcm² leh jadik..harap Iman kuat..
hope Iman sembuh dah..namo la sakit² ek sayang..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ I NeeD ReStTtTtTtT...


Pening, ngantuk, lemau...
sumer ada...wuaaaa x cukup tido..
Iman saje nak dera mama dia..
semalam dari aku blk keje sampai kul 12mlm dia x tido..
kul 12.15 baru la dia lelap bebetol..
abah Iman?dah ke laut kul 10 lagi..huhu
mak tok Iman? saje aku suh rest walau pun x rest mane..haha
mama Iman? dok berperang melayan kerenah Iman..
ngantuk giler kentang okeh..
pastu kul 2.45pagi dia bangun nenen..
kul 5 bangun nenen lg..
kul 7 nenen lagi, aku lak terbangun lambat sbb dah buka mata pg tutup balik..huhu


xtau la biler leh rest..
nak tido puas²..huhu
Iman, nak adik tunggu 5 taun lg..mama x larat..

XOXO
♥ZaZa♥

♥ Wajah Kesayangan Hamba

Nak tunjuk org yg paling aku sayang selain encik suami..
sape lg klau bukan pengarang jantung hati kami berdua..
my lil sweet Iman Ariana..

taraaaaaa....


(nak tgk jelas+besar...click picture oke)

saje show secara random..karang muntah ijo korg dok tgk gambor iman jek..huhu
mama sayang Iman..
walau kadang² mama marah manje²..hehe
kenkadang dtg angin penat aku, terkuat la plak bebel kat si kecik tue..huhu
pastu sedey sbb marah dia..hehe

suke tgk time dia tido..
sgt la comel & muke kesian pun ye jgk..h0h0
(sometimes rase mcm x percaya dah ade anak sendiri..huhu)


nak tau pengalaman bersalin ek..
nanti² den cito yo..now malas lah..h0h0
2 hari nie, aku still lg blk tghari..xtau la smpai biler..
blk pun sbb nak bg susu yang aku pam kat Iman..
klau aku x wat gitu, nanti xdela dah air susu aku..

xmola Iman fully susu formula..
nak la jgk campur nga susu aku..even aku xleh nak wat fully bf kan..
jadik la if dpt bg dia nyusu nga aku..
sbb klau dia nyusu, leh peluk² dia..rase dekat sgt..huhu



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Back to work....lalalala




Assalamualaikum...
ehem sopan x..haha
weh korg, aku dah masuk keje start rinie..
best lak keje bile dah lame x keje..hehe

hurm, nak citer ape ek..dah lame x berblogging nie, lemau lak rase...
mesti korg nk tau pasal IMAN ARIANA kan..
dah tau dah bukan nak tnye pasal aku..hehe

Iman oke, sihat Alhamdulillah..
now, mak tok dia jage..
terpaksalah aku angkut mak aku dok nga aku..
tp sebulan jek la..bulan 1 nie Iman kene dok taska dah..
erm, risau gak nak kasi org jage..
tp nak wat cmne..dah terpaksa..
xkan la mak aku nak dok sini lelama..sian ayah den dok kg sensorg..huhu

meh aku show off Iman..hehe

anak mama dah besar..weeeee


teruja jadik mama..penat tp sgt seronok...=)

erm, nanti aku update lg ek..
nie bru intoduction...huhu..
adiosa


XOXO
♥ZaZa♥

♥ MASIH MENUNGGU IMAN KUAR...


lamenye x update blog..since blk kg ritu..
line tenet kat kg nie x bape elok..tue yg aku malas nak update..
huhu, utk pengetahuan korg aku x bersalin lg..h0h0

ari nie genap 39 minggu..lagi 7 hari jek nak due..
aku dah cuak doh takut terlebih jangka..
yela, kang x abes pantang lg aku dah kene masuk keje..masak la weh..

ntah la biler baby IMAN nie nak kuar..letih dah mama dia nie nunggu..
xkan nak tggu date 10/10/10 kot...amboi..eksyen btol klau cmtue..
nak kuar ikut permintaan abah dia la tue kononnye..h0h0
x kisah la IMAN nak kuar bile yg penting sblom due..jgn terlebey sudah..
haru biru hidup aku nanti..huhu

sori la pade blog yg salu aku blogwalking tue klau aku x komen..
mmg susah sgt nak dpt bukak tenet kat cnie..line x bape elok..
kejap oke kejap x..tue yg aku malas bukak tue..

tp, klau aku bersalin lepas 10/10/10..xdpt la aku update kay blog...
sbbnye akak aku nak blk bangi dah ahad nie..
dia dh bwk blk laptop dia nie..so, xdpt la nak gtau perkembangan..
tggu jek la aku naik keje ujung bln november nie...huhu

erm, tue jek la kot yg aku nak update..
yg pasti aku blom lagi nak bersalin..sakit pinggang, perut ckt2 jek..
blom ade tanda besar lg..tunggu jek la..
tp, mama dah rindu abah nie...hehe
klau IMAN kesian kat mama kuar la cepat..
leh abah blk jmpe mama nga IMAN....lalalalala

oke la..bubye....



XOXO
♥ZaZa♥

♥ LAGI SEMINGGU...



Ape yg lagi seminggu..huhu
Aku keje la..hehe..minggu nie last keje sblom cuti bersalin..
aku kan ambik cuti 2 mggu awal dari tarikh due..(due aku 12/10/10)
so, cuti aku bermula 27/9/10 - 26/11/10..
29hb Nov 2010 aku naik keje blk..InsyaAllah klau xde aral melintang aku update dari umah..
akak aku yg tgh pantang skrg nie bwk balik laptop dia ..
so, klau berkesempatan aku akan update gune laptop dia..hehe
sabtu nie dah nak gerak blk kg..
harap baby IMAN sabar blom nak kuar lg..

skrg tgh elak wat keje berat dgn harapan baby IMAN x jatuh dlm saluran lg..huhu
harap sgt dia leh bertahan tuk lg 5 hari dlm perut nie..
klau x haru jek nanti..mau kelam kabut aku..
dah la abah dia keje malam minggu nie..huhu


Apepun, hari nie aku nak minta maaf siap² kat korang..
Kot² aku ade menyakitkan hati sesape samada secara sengaja atau x..
mane tau nanti aku x sempat nak minta maaf..
korang maafkan aku ek..
doakan aku mudah bersalin & selamat semuanya..

AMINNNNNNN



XOXO
♥ZaZa♥

♥I'm Back...


Hai sumer...selamat kembali bekerja..
owh hari nie ramai lagi yg x masuk keje..
next week insyaAllah sumer dah ade..

(wah, gambar x menahan..nie mse lom pregnant ek..hehe)

Alhamdulillah aku selamat pulang dan selamat kembali..
Blom bersalin lagi sbb baby IMAN lom nak kuar..
tapi, skrg aku dah rase tanda² tue..
perut pun dah jatuh..
hope dapat bertahan lagi smggu..

sbb minggu depan aku keje lagi smggu..then 25hb blk kg ready for melahirkan..
skrg dah masuk 36 minggu 3 hari..

harap sgt baby IMAN dapat bertahan dlm tummy nie..
mama nga abah dah risau sgt nie takut x sempat..
hope baby IMAN memahami kesulitan mama nga abah..
YA ALLAh, moga KAU perkenankan segala rancanganku..aminnn


p/s:korang doakan aku
sempat bersalin kat kg ek..amin

XOXO
♥ZaZa♥

♥ SeL@M@T H@Ri R@Y@ @iDiLFiTRi ♥



Esok aku dah start cuti..
Tapi balik kgnye hari khamis sbb mr hubby kene keje lagi malam esok..
so, dia kuar jek tempat keje kitorg trus balek kg..
nak x nak mmg akan merempuh jem yg sgt terok..huhu
redha jek la kan..nak buat cmner..


Di kesempatan nie,
aku & hubby nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
MAAF ZAHIR & BATIN..

kalau sepanjang aku berblogging nie,
ade yg terasa hati & ade yg aku terlepas kata..
aku hanye manusia biase..hiksssssss



Korg doakan jugak aku selamat sampai di kg ye..
sape yg xtau kg aku nga mr hubby kat KELANTAN ek..
ye, sgt jauh..huhu..
doakan kesihatan aku oke sepanjang perjalanan nanti..
Dan aku harap aku lom bersalin lagi..
Minggu nie baru 35 minggu..
12hb aku dah kene gerak blk putrajaya sbb 13hb hubby aku dah keje..
aku cuti lagi sampai 16 hb..17hb bru aku keje..
saje rest kat umah sbb dah malas sgt nak keje..hehe


Ade lagi 6 hari aku kene keje lepas raye sblom bercuti panjang..
25hb nie aku akan balik kg utk prepare bersalin kat sane..
harap plan aku sumer menjadik..
klau x haru aku nga mr hubby..mau nye kelam kabut..hoho


Apepun, aku harap raye tahun nie memberi makna korang..
ampun dan maaf sekali lagi andai ade tersilap kata terkasar bahase..
moga korang ceria & hepi di hari raye nanti..

p/s:lupe nak inform..
aku start cuti 8/9 - 16/9..
17/9 aku start keje blk tue pun klau aku
blom bersalin & baby IMAN xnak kuar lagi..hehe


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Anak Sedara Baru ♥


haaaa, meh cnie org² kampung...wahhhh
hikhik..nak gtau kat korang..
1 September 2010 yg lepas..ari rabu ritu..
akak aku yakni ibu zafran dah selamat melahirkan bayi perempuan..

due aku nga dia x byk beza, sbulan jek..
lepas dia bersalin, aku la yg berdebar tunggu time..huhu
meh aku tunjuk gambar anak dia..


opppsss...memula tunjuk gambar ibu, ayah & abg(zafran)nyer dulu yer..hehe
manja semacam jek zafran nga ayah nyer..
pasni kene berkongsi kasih nga adik la plak..hikhik



Representing....baby girl...
Nur Alesha Daania binti Hishamuddin
DOB = 1/9/10 @ 10.36 am
2.9kg
bersalin normal
nie mase bru kuar..putih cam ayah dia..


nie mase dah blk umah..
huhu, akak aku dah lepas..turn aku plak...
berdebor menunggu..
klau kuar girl gak meriah nga girl jek la taun nie..haha hope btol la girl..huhu..leh pakai baju tomei² nanti.. dan, bertambahlah jgk bajet raye taun nie.. zafran kene la share duit raye nga adik dia.. mak teh xde duit banyak..huhu





p/s: kawan blogger aku mar@ziey pun dah selamat bersalin pada 5/9/10,
haaaaa, dia dah bersalin nie mmg turn aku akan menyusul la nanti..
harap sempat la mengikut plan aku ambik cuti awal tue..
sebolehnye aku nak bersalin kat kampung..anyway congrats mar@ziey
dpt baby girl..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Duit Raye & Kesihatan Merudum...


Tahun kedua kene ade bajet duit raye..
yela, taun lepas kawen malam raye of course la dah kene kasik duit raye..huhu
tahun nie aku nga hubby bajet RM400..
utk anak sedara, sepupu, & budak yg dtg beraya kat umah di kg..

utk mak ayah, mertua, adik lain bajet punye...huhu
anak sedara yg aku x suke tue aku bg half jek..
lantak la bkn anak sedara aku kan..haha..
klau anak sedara aku tentu la bg lebih...jahat x...
nasib lew..

haha, nada x puas hati ade lagi tue..
pedulik ape aku, sekali org dah susahkan aku sampai mati aku ingat tau..

lately nie aku x bape sihat..
dah makin dekat ari nie, makin menjadik plak..
dengan badan lenguh, sakit, cramp on off...
nak berdiri lelama pun x larat dah..

masak kat dapur kejap² duduk, mane x lame proses masak..
dgn x bleh nak tidonye..
mimpi plak memacam..huhu..x logik tol ape yg aku mimpi..
haha, ade ke mimpi kembar 2 lah, kembar 3 lah..
dah tue mr hubby mimpi anak kepala bujur, besar..
pastu bru jek lahir dah boleh berjalan...apekahhhh...huhu

agaknye sbb pk kan sgt kot proses nak bersalin..
apepun harap sume masih dalam kawalan lagi la..
yg penting nak raye dulu..lepas raye, dah makan puas²..
boleh la anak mama nak kuar ek...huhu





XOXO
♥ZaZa♥

♥ STRESSSSSSSSSSSSSSSS



org ckp, ibu mengandung x bleh stress..
tp aku tetap stress jgk..
hilang semangat nak balik raye mggu depan bile ingat kene bwak budak 2org tue..
aku bkn ape..ari² dok pk..
cmner la perjalanan aku nanti..
korg xtau yg aku mmg x suke kat anak sedara dia yg 3org tue..
seb baik yg kecik tue x ikut jgk klau x mmg aku boikot tros kot..

aku x suke bkn ape, diorg nie degil sgt² oke..
mmg x dgr cakap..mak pak diorg plak jenis x reti nak tegur anak..
bkn la aku nak ckp x pandai ajar anak tp tue la..
sbb tue tiap kali mr hubby ajak g umah diorg sblhnye aku ngelak..
bkn ape, aku rimas tgk prangai diorg yg x reti dok diam pastu xtau adab..
asyik dok membelit kat aku nga hubby aku..
pastu leh plak panjat sofa dok main kat atas kpale aku..
sape x sakit ati..klau larang bkn nak dgr..huh

dan korg bayangkanlah..
aku blk sehari sblom raye..means 9/9..khamis..soknye dah raye..
aku bertolak pg btol² lepas mr hubby blk keje..sbbnye mggu depan dia kene shift malam..
rabu malam tue dia still keje lg..
mmg sah akan jem trok punyer..
korg tau jek la klau musim raye nak blk kelantan cmner..
8jam pun aku dah rase lame apetah lg nak mengharung jem trok yg mungkin akan makan mase 12 jam atau lebih..

dgn keadaan aku yg sgt x larat sgt nie, nak menjaga budak 2 org yg sgt la x reti bahase..huhu..
aku dah ckp nga hubby, klau aku marah anak sedara dia nanti jgn nak salahkan aku lak..
pepaham sendiri la anak sedara dia tue prangai cmner..
dah la nanti aku yg kene drive..yela, mr hubby kan keje malam sah² ngantuk nak tido..
klau degil sgt nanti aku tggalkan je dlm utan tue..huhu

ye, aku mengandung dan aku mintak byk² moga anak aku nanti dijauhkan dari prangai cam diorg nie..diorg nie naik lemak bkn sbb ape..
sbb nye mak pak jenis x melarang..anak buat ape wat x reti jek..
mmg la anak tue jadik x beradab gitu..
hurm..hanye aku yg tau diorg nie jenis kluarga yg cmner..

slagi x sampai mase nak blk kg, slagi tue la aku dok mikir..
yg mak pak diorg nie pun satu..
mmg jenis x reti & paham bahase kot..
bkn diorg xtau aku nie sejak mengandung mmg alahan trok & x larat sgt..
sejak mengandung aku mane wat keje sgt, sumer hubby yg watkan..
bleh plak lg nak kirim² anak..
hubby aku lak jenis susah nak tolak permintaan org..
hubby aku nie mmg baik, bkn nak puji tp dia mmg camtue..
klau org mintak tlg laju aje..hurmmmm

sori la ye, korg kene dgr aku bebel..
siyes aku tertekan sgt nie..smpai nak tido pun susah pastu biler tido smpai terbawak dlm tido..
punye la aku stress kan..hurmm..

anak mama dok diam² dlm perut tau..
dgr cakap mama ye syg..jgn nakal²..anak mama baikkan..
Ya Allah, kuatkanlah hati & semangat aku..
hanya padaMU aku berserah Ya Allah..



yg aku circlekan tue gambor budak 2 org tue..
tgk muke pun tau dah jenis ganaz..
x padan nga pompuan..huh




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Alhamdulillah Rezeki....


Semalam PM dah announce nak bagi duit raya kat kakitangan awam..
RM500 akan dimasukkan dlm akaun pada 1/9/2010..
rabu depan la ye..
Alhamdulillah..ade jgk rezeki raye..
even aku dah tau awal pasal nie, tp kene tggu announcement dulu..
baru leh release..huhu

Semalam jugak baru dapat gaji, dan...
pagi tadi dpt lagi gaji dari hubby...thanx abang...
rezeki berganda-ganda..amin..
tp, biler blk kg nanti..abis lew sumer duit tue..huhu

tambah lagi kene get ready IMAN nak kuar nie..hoho
biler² mase jek dia boleh push out..takuttttttt

dan, ade jgk perkara yg melunturkan semangat aku nak blk beraya nie..
kakak hubby aku bleh plak main kirim anak dia 2 org..
dalam keadaan aku yg sarat mcm nie, x kuasa oke aku nak melayan bebudak..
dah la aku nie x bape nak sihat..
xtau la otak diorg nie pk cmner..
aku mmg alergik skt nga anak sedara mr hubby belah kakak dia nie..
salu nyusahkan hubby aku, semestinye aku same la..
nakal nauzubillah..mintak jauh la IMAN nga prangai diorg..huhu

nanti dah la aku yg kene drive, klau degil² mmg aku sound jek nanti..
x koser oke nak melayan..diri aku sndiri pun aku x terdaya..
mmg saje carik nahas la klau x reti dok diam nanti..
owhhhh mood aku hilang tetibe....goshhhhhhhhhhhh


XOXO
♥ZaZa♥

♥ 8 Bulan Sudah = 32 minggu....







Cepatnye mase berlalu kan..
Skrg kandungan aku dah pun mencecah 8 bulan..
Biler² mase jek baby IMAN nak kuar..
harus get ready dari skrg..
meh aku jamu mata korg nga hot mama nie..hehe..


*abaikan jerawat yg kat dahi tue..mmg sentiasa naik, agaknye lepas bersalin baru ilang kot..xpenah lg aku naik jerawat cmtue..seb baik la x naik kat pipi, klau x susah nak ilang..hormon baby terlebih agaknye..dulu kat belakang, tp yg kat belakang dah ilang dah..


perutku 8 bulan..huhu..mr hubby ckp makin membolat..dah rase senak sgt dah..badan nye xnaik tp perut makin membesar..huhu


Pipi bagai dipam-pam..xpe pipi temok..badan maintain, xyah la susah² aku nak kuruskan badan pasnie..hehe

mggu² yg mendebarkan..nanti lepas bersalin dah x dpt la rase keindahan gerakan sesuatu di dalam perut..kne tggu lagi 5 taun bru leh on balik....hehe..lame tul plan kan..abis nak wat cmner, aku nie jenis alahan teruk..nanti klau aku lembik sape nak jage IMAN..dah la aku nie kene berdikari selang seminggu..haha




p/s: takut jgk if baby IMAN akan keluar sebagai baby "BOY"..
aku lom prepare pun name tuk anak lelaki..kot² la kang kuar boy..
haru jek..pening nak carik name..tp hopefully mmg btollah rezeki Allah nak
bagi nie IMAN..aminnnnnnnn



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Dah Lulus......



Ape yang dah lulus yek..hehe
Ala, kan aku de ckp kat entry lepas aku de mintak cuti bersalin awal..
So, bahagian Admin dah luluskan..
so, aku start cuti dari 28 September(Selasa) - 26 November 2010(Jumaat)..
means, aku start keje balik 29hb november 2010 (Isnin)..
Dan disebabkan 28 sept tue selasa, aku akan ambik cuti 27hb tue..
sebabnye, mr hubby akan hantar aku blk kg 25hb iaitu hari sabtu..
yela, xkan aku nak nunggu mggu depan baru nak blk..
buatnye IMAN kuar awal, haru weh..

so, baik aku dok kg leh makan sodap²..leh goyang kaki..
nyaman oh dapat makan masakan mak..
pastu aku nak g carik segala jenis kuih & makanan yg xde kat cnie..
kelantan kan byk makanan best..
kat sini xde ape yg aku nak tue..huhu

Tapi, sedih jugaklah sbb nanti akan berjauhan dgn mr hubby..
tapi jgk, mungkin sedih aku tue xlah mcm skrg nie biler dia keje malam..
sbbnye, sini kan aku sorg² jek..
kat kg ramai org wooo...meriahhhhh
tambah plak akak aku mase tue dah bersalin..leh la aku melayan anak dia nanti..
anak dia yg sulung zafran pun nanti ade..xdela aku sunyi kan..
tp, tetap jgk x same nga husband sendiri kan..sob sob


zafran (if korang ingat aku ade citer sal dia)

xpe, biler aku bersalin nanti dia blk lah..
then, raye haji bln november nanti dia blk plak..
hope segala perancangan aku nie menjadik la ye..
maklumlah, kiter hanya merancang tapi DIA yang menentukan..

Hope aku bersalin awal oktober..lambat sgt pun xmo jgk takut nanti x sempat nak abiskan pantang dah kene masuk keje..huhu..
due aku kan 12/10..smggu awal pun dah oke yg penting aku dah kat kg..
korang doakan aku ek..aminnnnn


p/s:skrg aku dah masuk 8 bulan..
kpale baby pun dah kat bawah..
mmg menunggu mase jek la nie..
hope sumer selamat & oke...


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Hari Ke-6, Totally Weak...........................


Nie kisah semalam..aku nak share nga korang..
betapa lembiknye aku setelah 10 kali muntah..
sgt sakit badan & pening sampai nak pitam..

Dalam kul 11.00 pagi lebih aku muntah..tp, aku tahan..
xmo bukak lagi, sbb nak cube puasa gak kan..
masuk kul 2, kali kedua aku muntah..badan dah menggigil..
pastu minum air, makan roti..muntah jgk lagi..

dekat ofis jek, 6 kali aku muntah sampai la blk kul 5..
then, sbb da janji nak masak tomyam tuk hubby berbuka..
aku gagahkan diri jgk ke dapur walau badan mmg dah lembik sesgt..
korang bayangkan la, masak tomyam ambik mase 2 jam..
dari 5.30 sampai kul 7.30..huhu
berselang seli nga muntah yg tambah lagi 4 kali kat umah..

aku mmg da x larat giler..
hubby aku plak sangkut nga jem kat bangi..hujan lebat..
badan rase sakit yg amat..mase tue aku rase mcm nak mati..hoho
hubby aku sampai aku mintak dia wat air..pastu buke dia mkn sorg..
sbbnye aku mmg da lembik sgt xleh nak watpe..
lepas buke aku suh hubby picit belakang aku sbb mmg lenguh sgt aku rase..

dlm kul 8 lebih, aku mkn nasi ckt..pastu trus tido..
sampai la bangun pagi td kul 4 tuk sahur, badan aku masih lg sakit yg amat..
tp sbb siankan hubby yg kul 5.30 dah kne trun g keje..
aku gagahkan jgk diri panaskan nasi, tomyam & ayam masak merah tuk dia sahur..
aku sayang laki aku oke, even aku sakit tp aku tetap nak berkhidmat tuk dia..
ntah la, mmg sifat aku cmnie..bile tgk muke dia tgh tido aku ckup kesian..
Terbayang kepenatan dia bekerja siang malam tuk aku & baby IMAN..
Sbb tue aku jarang sgt tolak permintaan dia & dia pun mmg jarang mintak ape² dari aku..
eh, topik lain plak..hehe

dan, kesudahannya aku xtau la puasa aku taun nie cmner..
mmg xkan ckup la..tp xpela..bkn aku sengaja..
Allah Maha Mengetahui kesulitan hamba-Nya kan..
so, aku redha jek la even aku x dpt puasa pun..
ujian buat aku sempena Ramadhan kali nie..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Hari Kelima Puasa, Hari Pertama Berbuka Wif My Hubby..


Semalam sgt syiok..why?sbb hubby aku de kat umah..hehe
first time berbuka nga dia walaupun Ramadhan dah masuk hari kelima..
Sgt hepi & terharu time dia bace doa berbuka & makan..
syahdu owh sbb first day x dpt nga dia kan..huhu

Semalam, heret dia g bazar kat putrajaya nie..
carik kuih, ikan bakar, sup daging..
blk umah masak nasik sajork..huhu..

hari nie nak masak best ckt..
tomyam, nga ayam goreng kunyit..hehe
pg td sahur aku masak ayam masak merah, sayur sawi..
sgt suke tgk mr hubby berselera makan..
sori la gambor nye xde, x kuase aku nak ambik..
tgh mamai, ngantuk, pastu nga pening nak muntahnye..hoho

utk pengetahuan korang,
aku mmg setiap pagi bangun mesti muntah dulu..wajib oke
sbbnye badan aku nie penuh nga angin..
ko bayangkan sehari perut aku kosong, then tido pun kiter x mkn kan..
ape lg berangin la satu badan, lepas muntah kene gosok gigi siap..
pastu baru makan sahur, klau lepas sahur bru gosok gigi menjawap ler makanan tue kuar blk..

begitulah rutin aku tetiap pagi hari..
xpela, tuk IMAN aku redha jek..huhu
dugaan kan..mcm nie la nak dapat anak..kene bersusah payah sblom bersuka hati..hehe



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Hari Pertama Puasa Ibu Mengandung....


Alhamdulillah..Hari Pertama Puasa..
Pagi tadi bersahur dengan nasi panas + ayam masak merah+kurma 2 biji..sblom tido dah siapkan bangun pagi tadi panaskan aje..
Tapi, xleh bangun kul 5..x sempat sbb dalam toilet jek (muntah) dekat 15 minit..pastu gosok gigi siap² sbb klau gosok gigi lepas makan kompom kuar blk makanan..



setakat jam nie masih rase bertenaga..
Ya Allah Kau kuatkanlah tubuh badanku sepanjang Ramadhan ini..
InsyaAllah akan cube utk berpuasa penuh sebulan..

IMAN, beri kerjasama yg baik ye sayang..
mama tau IMAN kuat mcm abah..
Petang nie kite berbuka berdua jek la sayang..
Abah keje, tp xpe..mggu depan kite bersahur & buke nga abah ye..

To all ibu mengandung..
Selamat menempuh bulan Ramadhan yang mulia nie dengan tabah..
Amin...


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Selamat Berpuasa Semua......



Malam nie announce puase..agaknye mmg jadi la kot besok puase..
huhu, first time pose as a wife & pregnant mom..huhu
taun lepas, aku sibuk excited pasal nak kawen mase raye..
taun nie lak, sibuk berdebor pasal nak sambut baby lepas raye..hikssss

ohhhh dugaan sungguh ye pose taun nie.. prepare bebetul tuk sahur mlm nanti..dah la bersahur sorg² (eh, nga IMAN).. abah IMAN keje malam mggu nie..sedeyyyyyy x pat sambut pose sesama..sob sob berbuka pun sensorg jek (eh, nga IMAN la...)

ape nak buat, dugaan..kene kuat semangat..xmo nanges²..
InsyaAllah esok akan cube sedaya upaya utk berpuasa..
yg selebihnye Tawakal jek pada Allah..moga DIA permudahkan segalanya..Amin

malam nie meh kiter same² niat puasa...=)



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Cuti Bersalin 2 Minggu Awal......



Oke, meh aku citer sal aku ambik cuti awal..mcm nie..
Kakak aku nasihatkan aku suh ambik cuti awal sbb anak sulungkan..
Takut la kelahiran x mengikut due..or terbersalin awalkan..
So, abang ipar aku ckp ade pekeliling utk kerajaan yg menyatakan leh cuti bersalin awal..

try la cek...mmg ade pun..Surat Pekeliling Perkhidmatan Bil.5 Tahun 2009
yang menyatakan pegawai perkhidmatan awam leh ambik cuti bersalin awal 2 mggu dari tarikh due..
cuti tue termasuk dlm cuti bersalin 60 hari..means dikire dari start cuti sampai la bersalin..
contoh : mcm aku klau start cuti 28/9/10, then katakanlah lepas 2,3 hari tue aku bersalin, contoh 1/10/10..maknenye cuti aku dikire dari hari aku cuti sampai la bersalin...
dgn tue, aku dah cuti bersalin selama 4 hari, then kene kembali bekerja 56 hari lagi..
korg paham x nie..x paham pun pahamkan..susah nak explain...haha

sebab aku bercuti awal :
1) mak aku x blh dtg cnie jage aku sbb mase tue kakak aku tgh pantang kat kg..skrg nie dia tgh pregnant 35 minggu..20/8/10 nie dia dah blk kg..bersalin kt kg..due dia awal bln 9..
2)husband aku keje shift..smggu siang smggu malam..susah klau jadik pape aku dok umah sensorg..skrg nie pun aku dah risau sbb aku takut bersalin awal dan mase tue kebetulan dia xde, mmg matik aku okeh...huhu
3) nie anak sulung, aku x berani ambik risiko..tambah lagi aku xtau pape pasal jage baby..huhu..ngeri weh..

aku dah apply cuti, bos aku dah sokong then Pengarah aku pun ckp tiada halangan..
nak submit kat PSM jek utk kelulusan..harap sumer oke la....



XOXO
♥ZaZa♥

♥ 3rd Trimester = 30 minggu





Rase macam baru jek tau pregnant..
Tup, tup dah masuk 30 mggu..kejapnye mase berlalu..
Setelah pelbagai dugaan dialami, yg mmg biase pd ibu mengandung..
Tapi, first time bagi aku...sgt mencabar oke..huhu

Macam² masalah yg mendatang..Dgn kesihatan yg diuji..
Kesabaran pun teruji oke, tp redha...
pastu dugaan lain plak timbul saat aku berada di proses akhir nie..
iaitu mr hubby yg bertukar keje dan terpaksa ikut shift..
Shift malam dan siang..sgt la mengganggu emosi aku..

Minggu pertama dia keje malam, mmg almost every night aku berendam airmata..
aku dah la mmg sensitip tambah lak hormon pregnant..lagi la haru..
bertambah-tambah la sensitip..

tapi sekarang dah oke ckt dah..
tp bile masuk ari first mggu dia kene keje malam tue, aku masih lagi terasa la..huhu
aku dah la jenis yg x boleh dok sorg, mula la sedih..hoho
seb baik de baby IMAN temankan..utk dia, aku kuatkan semangat yg x brape nak kuat nie..=)



hurm, byk lg bende nak cerita psl kehamilan aku tp rasenye terlalu rumit..
susah nak explain..so, aku akan bercuti awal utk bersalin..
maklumlah, dgn hubby yg keje x menentu..tambah aku dok sorg kat umah..
kene la wat perancangan awal..tue pun ntah sempat ke tidak..

pasal cuti awal tue nanti aku explain balik..
dah panjang sgt nie, muak lak korg bace..hehe..
tata





XOXO
♥ZaZa♥