♥♥ Akad Nikah & Selamat Hari Raya

Oke guys, ari nie aku akan dinikahkan..hehe..aku xtau ape perasaan aku saat nie..yela nie kan otomatik entry..gilo..lepas semayang isyak akan berlangsung la majlis akad nikah di masjid muhammadiah..dan aku akan bergelar isteri yang sah kepada Mr Kamaruddin Mohamed..

sonok?hepi?takut?ntah la..esok raye..first time aku beraya sebagai isteri..nak kene mintak ampun jgk ke nanti..haha..yang penting aku nak duit raye..aku dah gtau encik tunang nak duit raye kalau x..hehe..aku ugut dgn kaedah yang paling berkesan..wakakaka ceh x baik tau aku nie..haha

p/s: ade brape saat jek lg..wah berdebor nie weh..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN UNTUK KORANG TEMAN² BLOGGER SEKALIAN..

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

Kad Rayer untuk korang..

Oke kawan²..ari nie last day aku keje..esok dah start cuti..mlm nie lepas buke aku bertolak balik kampung..untuk itu aku nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin sekiranya sepanjang aku berblogging nie ade salah silap terkasar bahase terlanjur kata serta bicara..wah hehe..

untuk itu, aku nak ucapkan selamat bercuti dan selamat beraya utk korang sumer..bubye....

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ First time encik tunang mengamuk sakan

oh ye, ari sabtu ritu janji nga encik tunang nak buke kat luar..dlm kete otw nk g cari kedai ckp² la kami berdua..then smpai satu part tue ada isu yg membuatkan kitorg "tergaduh"..hak giler ter...
pastu aku mcm biase la kan suke lawan ckp dia..dia ckp nie, aku lawan blk..siap tinggi² suare lg tue..sekali....

encik tunang:dah la jom blk, xde mood dah nk kuar..(suare kuat cmtue aku x penah dgr..huhu)
aku :sentap weh, tetibe cam takut..pastu aku ckp ala...
encik tunang:za nie kan, abg ckp pape sumer nk lawan xnk ngalah langsung(suare dia makin tinggi)
aku:yela, za minta maaf
encik tunang:tue jek la reti wat salah minta maaf..dah byk kali sgt cmnie..
aku:(diam seribu bahase weh)
encik tunang:asyik nak lawan ckp jek, nak abg ikut ckp dia jek..
aku:yela²..(slow giler weh, takuttt)
encik tunang:nie yg abg malas nk kuar nie, xnk dgr ckp org...

erkk gulp..sumpah sepanjang mlm tue aku senyap jek..dia ckp ape aku iyakan jek..langsung x membantah weh..pertama kali encik tunang marah cmtue..aku terkedu..

mmg la aku nie keras kepala..suke menjawab..mmg nga mak aku nga adik beradik aku pun gitu gak..jenis xnak ngalah..huhu..oh, lepas nie matik la aku dosa bertimbun² kalau suker menjawab mcm nie..mulut aku nie mmg..ade jek bende aku nak jawab..xnak kalah weh..huhu

huhu, tobat lepas tue aku dah ckp soft² nga dia..semlm pun ckp mcm dgr nga x jek..alah kompom kejap jek aku cmnie..lepas nie wat balik..huhu..abih nk wat cmno..ampun la abg weh..tiap² ari kene mintak maap..ahaksss

p/s:agak² cmner nk berubah nie yek..

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ Esok Balik Kampung..Yey

Hehe, esok den mau blk kg..suda excited sgt nie..mcm da xleh tunggu² dah..hoho giler weh..5 hari jek lg..erm..owh ye, korang doakan aku selamat sampai di kampung ye..biase la raye nie kan macam² hal blh jadi..tambah² lg kitorang nie tgh darah manis..hak manis lg ker..huhu..

Aku dah pesan pada encik tunang soh bwk kete slow² jek..xpela lmbat sampai pun janji kitorg selamat..sbb dh byk kali aku mimpi psl kami yg tidak selamat smpai di kampung..nauzubillah mintak dijauhkan..first ari tue aku mimpi encik tunang..then few days nie aku mimpi sal aku lak..moga² xde pape la..

maybe sbb aku pk sgt kot..owh org butik sudah hias blk aku dgn cantek pg semalam..teruja weh nk tgk..sabor²..pelamin kat luar lom pasang lg..tggu aku blk dulu..inai lom pakai lg..khamis baru nk pakai..encik tunang pun nak pakai jgk 3 jari..kawen katenye..mesti la nk rase..heheh..herm aku masih lg pk nk lukis inai@henna kat jari aku..encik tunang just senyap jek bile aku tnye blh ke x..huhu..nanti aku try pujuk lg..tp satu hal jgk nk kene cari kt kota bharu tue..jenuh la weh..nk pakai awal² bende tue kan cepat jek hilang..

ari sabtu g downtown cheras mmg tgk ade, tp pk awal sgt lg..karang x dan ari kawen aku dah hilang..huhu..

p/s:esok petang aku blk kampung dah..blog nie akan sunyi & sepi buat waktu yang lame..sampai 5/10..korang jgn la lupekan aku plak..huhu..nanti aku da masuk keje aku akan update byk²..or maybe aku akan wat otomatik entry tp just pendek² jek la..tue pun pade ari penting² jek..hehe

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ Honemoon at Langkawi (",)

Kami dh decide nk pg honeymoon kt langkawi..wah x sbrnye..kami akan pegi 3hari 2mlm..29/9 - 1/10..kami akan menginap di Meritus Pelangi Beach Resort kat Pantai Chenang ..spupu aku keje situ so aku dpt harga baik punye..hehe..nanti nk jln² senang pinjam kete diorg jek..yela kete kami nanti kene tggal kat kuala perlis..

Tgk pantai nie x sabar plak..=)

Cantek nye view dia..wink²

Spupu aku bg blk camnie kt kitorg nanti..
wah konpem x kuar blk..gatai ek..(",)hehe

Wah, romantik btol nie..erm feeling la tgk sunset nie..

Nie last minute nye decide..semlm bru plan ari nie trus kol spupu aku tnye itu ini then suh dia booking..untung aku dia bg special price..x smpai thousand tau kitorg dok cnie..pakej skali nga breakfast..nanti aku blk honeymoon aku tempek byk² gambar kitorg yek..hehe..nanti aku cuti blogging nie lamer la blog nie terbiar..bukan setakat berhabuk tp bersepah² dh..huhu

p/s:Langkawi, tggu kami yek..best ke g honeymoon?ape rase ek?ade saper² leh gtau x..huhu


♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

09.09.09 ♥♥ 19.09.09

tarikh hari nie mmg lawa sgt..kan best klau leh kawen hari nie..tp tarikh 19.09.09 pun cantek jgk kan..hehe..yup, another 10 dayz jek lg will be my big day..teruja sgt..

ari nie aku ABC..hehe..encik tunang lak yg terlebih sonok bile tau aku dh ABC..hepi sgt dia smpaikan x renti² msg aku..galok sgt la tue..aku of coz la sonok sbb dpt mkn..haha..even dh sparuh ari td tp aku totap blk umah utk mkn..yela umah dekat nga opis kan..haha..

xpe yunk ek, kite tggu tarikh 19.09.09 yek..tp not dat day la u dpt i..maybe a few days later..haha..lariksssss

p/s:pesal time aku ABC kali nie aku hepi je ek..xde emo pun..haha

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ Yey Minggu Depan Balik Kampung



oh diriku sgt teruja..teruja yg mengujakan..erkkk..ape ke benda aku ckp nie..sbb aku terlalu excited..xtau nk describe cmner..huhu..hoh sudah gatal sgt nie mau kawen..padahal x lame jek lg..sabar²..

oh ye, encik tunang hampir mengalami kemalangan..bukan sekali tp 2 kali..aku terkedu..Ya Allah..selamatkanlah tunangku yg tersayang itu..dah byk kali aku pesan nga dia..bwk kete slow² dh la..dia tue dh la x ckup rest..7 hari seminggu keje oke..kalah PM..aku tgk dia pun sian..tp aku nk wat cmner...dh dia yg degil nk keje gak sabtu ahad..nk ot smpai lebam..ha mmg lebam la..

so, skrg tiap kali dia blk keje aku akan kol tnye adakah dia sudah selamat smpai di rumah..ngeri aku weyh..x senang duduk..

selasa minggu depan aku akan blk kg dah..x sabarnye..ahad nie encik tunang start angkut baju² dia bwk g umah aku..aku x bg dia keje sabtu ahad depan..sbb selasa nk blk kg mlm..takut dia terlalu penat..dah la nk jalan jauh..

erm bile aku mau start meng'spa'kan diri nie..tggu blk kg jek la..kt sane pun bersepah spa bagai tue..padahal tujuan mau pegi dgn encik tunang agar aku blh mengepow dirinye..hehe

p/s:aku masih berpuasa penuh 17 hari hingga hari ini..erm bilakah mau cuti nie..sian encik tunang..erk bukan sian kat aku ker..huhu

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ Mak, anakmu nk mkn masakan mak..

huhu..teringin sgt nk mkn masakan mak..sgt enak oke masakan dia itu..aku kalau nk masak pape mesti akan tepon mak dulu tanye klau nk masak ini ape bahan dia..masak itu ape bahan dia..so baru la aku g beli bahan² tue..klau x mane nk gagau kan..huhu

kami adik beradik kalau bulan pose mesti suh mak buatkan bubur lambuk..bubur lambuk mak terbaik tau..kat sini aku x penah lg jmpe bubur lambuk cam yg mak buat..mak punye bubur lambuk special sgt..yela klau kat sini org wat bubur lambuk letak ayam@daging bagai..x sedap lah..

bubur lambuk mak aku dia x letak daging..dia letak ikan bakar..fuhhh..ikan pari nga ikan selayang baru..mmg sedap la..manis ikan tue yg xtahan tue..pastu ramai² dok dapur tolong kopek ikan..sambil kopek sambil mkn..huhu..klau bulan pose telan liur jek la nengok ikan tue..huhu

mak aku kalau dia buat bubur lambuk dia buat pakai periuk besar trus..pastu dia bg kat jiran²..kat nenek nga mak sedara mane yg dekat..sumer tnggu bubur lambuk mak aku sbb diorg tau cmne sedapnye bile mak aku buat..lg satu bubur lambuk kat sini kosong jek..mak aku buat dia letak pucuk paku, daun kesom..so nmpk ijau² sayur tue..sedap weyh..huhu

resepi rahsia mak aku nk bagi lagi sedap..dia letak budu..mmg meletop lah..klau x letak tue rase lain jek..pastu letak lada itam secukup rase..sape yg pedas leh tambah sndiri lepas tue..lg sedap tambah air lada..huhu nanges weh mkn bubur lambuk mak aku nie..mau bertambah dua tiga kali..

ari tue awal pose mak aku dh wat dah..ayah aku la ngengada nk mkn..pastu tepon aku ckp dia wat bubur lambuk..hampeh jek mak aku nie..so aku x sabar nk blk kg nie..nk suh mak aku wat bubur lambuk nie..sedapnye..

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ 15 Days To Go

Akhirnya..setelah hampir 2 tahun menanti..aku akan bergelar isteri org..x sabar nk tunggu saat tue..makin dekat nie makin berdebar lak..lagi 15 hari jek lagi kami akan diijabkabulkan..org sibuk nk raya esoknye malam tue aku akan sah bergelar isteri..Alhamdulillah raya nie aku sudah dapat bersama dia yang tercinta..dah boleh bersalaman memohon ampun dan maaf meskipun baru beberapa jam bergelar suami isteri..can't wait that moment..=)

Lagi 11 hari jek lagi aku akan bergerak pulang ke kampung..kali nie aku akan pulang berdua je dgn encik tunang..sbb kete nanti penuh nga barang² kami..so maaf lew ye xleh nk tumpangkan sesape..harap perjalanan kami nanti lancar la ye..risau jgk aku sbb makan mase hampir 8 jam..dah la drive mlm..aku plak x biase drive kete dia so kene la dia drive sorg²..sori yek abg..huhu

yup, aku membilang hari jek sekarang nie..dah x pk pape dah..even kami salu bergaduh 'manja' sekarang nie..hehe..biase la adat la tue..sbb masing² otak berkecamuk byk bende nk pk..nanti mggu depan dia dh start punggah sumer brg² dia ke umah aku..kene la aku kemas ape yg patut..brg dia xla byk sgt..baju nga brg len jek ckt..yg len dia tggalkan je kt umah sewa dia tue..huhu..

Aku pun xtau ape perasaan aku skrg nie..kadang² hepi..kadang² takut..ntah la..aku kene sabar jek la menanti..moga² Allah permudahkan urusan kami nie..korg sumer doakanla kami ek..InsyaAllah aku akan bercuti panjang nanti..start 15hb/9 - 4hb/10..encik tunang pun same..kami xtau lagi nk pg mane..tgk la nanti..

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

♥♥ Yey buke kat Kenny Rogers Ari Nie

Oh yeah..walaupun nk mkn pizza x dpt lg..tp ari nie member den ajak g buke kat kenny rogers..oo sonoknye..dan aku telah melawati laman web ini dan ini yg akan aku pilih utk berbuka nanti..wah x sabarnye..kengkawan jgn telan liur plak ek..huish tergugat iman aku tau tgk makanan² nie sumer...huhu

yang nie menu utama..

menu kedua...fuh sodapnyo..

ini menjadi pilihan ketiga...

kemerahannya menambat hatiku..oh tidakkk

p/s:jom sumer buke kat kenny rogers...hehe..encik tunang harap maaf yek..saya bo layan same awk..huh

♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin