.:My New Guess Purse:.



ok skrg citer purse lak..huhu..time tgh giler update cmnie la..=)

semlm blk keje sharp kul 5.00 sbb bos xde pg parlimen..so sbb blk awal jadi bosan dok kt umah(padahal tiap2 ari blk awal)..so ingt nk ajak encik tunang kuar mkn..tp encik tunang msg dia kene OT sampai kul 9.30 lak tue..hampeh..ckp nga encik tunang nk kuar tp xde geng lak..geng best ku sudah kawen loh..huhu..

then encik tunang ckp pg la sorg2..wah dia sudah bg kebenaran..ini satu peluang..jarang dia baik cmnie..biase mengamuk jek kalo mintak nk kuar sorg..so apalagi terus bersiap ke alamanda..tgh drive pale mmg dok pk nk masuk butik guess..mlm nie kene beli gak pape pun x kire ar..giler menyengal okeh..so, smpai2 jek g cucuk duit kt atm pastu beli roti boy, kaki terus ke butik guess..

pusing punye pusing..belek itu ini..akhirnye berkenan kt satu purse nie(mmg giler purse pun)..bukak2 belek2..decide nk beli..tgk harga ok la mmg guess harga cmtue kn..dalam 2 hundred lebey skit la..xpe yg penting puas ati okeh..

so byr and kuar singgah lak kt kedai body shop kt sebelah jek nga butik guess tuh..tgk2 beli la satu cleansing foam nga pelembab skali..jenis ape ntah lupe tp mahal giler okeh..cleansing foam tue 75 & pelembap tuh 109..hoh..saje nk try menjadik ke x..dekat2 nk kawen nie harus la jage muke okeh..supaya berseri di ari persandingan..wahaha

Gambar adalah esok ok..xleh nk upload tenet giler kt opis nie..

p/s: blom gtau encik tunang lg beli purse nih..agak2 kene marah x?sssshhhhhh

.:My New Nokia E71:.

my new cayang..xoxo

love the size n bentuk..xoxo

harus wallpaper kami berdua..xoxo

hehe..akhirnye..sudah lame kuidamkan pujaan hatiku ini..dapat jgk yek..sebenarnye dr isnin lg da beli tp malas lak nk update kt blog..so da basi la sket2..huhu..

tp aku mmg berkenan giler kt fon nie..sbb function dia mmg senang n best..mmg x rugi ar beli walau the price above thousand..xoxo..tp encik tunang membebel jgk sekejap..sbb aku baru jek beli N86 ari tue tp sorry to said that aku x suke plak tepon slide nih..huhu

erm..E71 nie mmg nipis giler..dan senang utk aku masukkan dlm poket suar encik tunang biler aku x nk pegang..motif utama tuh..haha..aku harap yg nie kekal la nga aku utk setaun dua nie..namo la tukar2 lagi..owh sebenarnye aku mmg xleh nk setia nga satu2 barang..mcm purse jgk..sebulan 2,3 kali tukar..gilo kan..huhu..tp dgn encik tunang aku mmg setia okeh..no tukar2..mau kene sepak laju2 nie..hikhik..

p/s:suke fon nie smpai sanggup tido lewat mlm sbb giler dok usha function..sengallllll

.:Pelangi Petang:.

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari..
DIA datangkan petir dan kilat..
Kita menangis dan tertanya-tanya..
Kemana hilangnya sinar..
Rupa-rupanya..
Allah nk hadiahkan kita dengan pelangi..

“Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada…”

.:nak baby jgk:.

Wan Mohd Fareez Aiman..cute cgt..muakksss


so, semlm ahad kitorg g umah kawan aku kt hulu langat tgk baby dia..wah comel la..tgk baby dia x sabar lak nk ade baby sendiri..encik tunang siap gosok blakang agi suh sabar..adoyai cmner nk planning lg 2 taun nie..xoxo..

aku mmg xleh tgk dak tecik comei2 nie..mcm nk cubit2 jek..xpela tgk jek cmner nanti..klau x tahan buat jek anak cepat2..huhu..erm..weekend xdela bz mane..cume smpat g survey kad kawen jek..tue pun xtau lg nk wat ktner..wat kad kawen pun susah ek..hoho..da nk wat caner aku x berkenan..

lom carik pelamin nga baju kawen lg tue..huhu encik tunang suda pening kpale sam bakal wife dia nie..huhu..sowie lew cayunk dinda mau kawen skali aje seumur hidup so nk yg terbaik la okeh..xoxo..ampun..

.:100 Days To Go:.


yes..lg 100 hari jek haku nk jadik bini org..wah giler teruja nih..sesuke ati jek kan, lalala..dan kami telah pun bergelar tunangan selama 2 bln, 2 mggu & 3 hari pada ari nie..yeah..kirenye x sampai 6 bulan kitorg bertunang la..terus kawen..giler gelojoh..nonono...utk lebey afdal..wahhhh...

Abang..
Sayang harap hubungan kiter akan berkekalan hingga ke akhir nyawa kite..apapun dugaan yg bakal mendatang InsyaAllah sayang akan cuba hadapi biarpun hati ini sedikit pedih..namo dah terlebey manje okeh..huhu..sayang akan tabahkan hati ini demi perhubungan kiter..wah giler jiwang..

mmg pun aku jiwang..encik tunang jek tau haku nie cmner..manje da la terlebey..encik tunang akan cair biler aku bersuare kemanjaan..haha..sengal..xoxo

da x lame da nk puase..so bile da masuk bulan puase nanti maka bertambah dekat la hari nye..sbb kitorg nikah mlm raye..kenduri plak wat raye kedua..n umah encik tunang ari raye ke-4..wah..daku akan bergelar isteri org di hari raye nanti..haruslah memofon ampun & maaf yek..haaa, dpt duit raye jgk nanti dari encik tunang yg bakal bergelar suami pada 30 Ramadhan nanti..x sabarnye..(tiap2 ari aku dok berangan okeh) =D

p/s:Pertama kali beraya sebagai isteri org..mcmane nanti yek..
ini otomatik entry okey!!!

.:esok cuti:.

yeye..esok cuti..haip mcm dak skolah lak..haha..aku mmg suke cuti..stiap mggu cuti sabtu ahad nie lah yg aku tggu..knape ek?hehe

sbb nye time cuti lah aku dapat jumpo encik tunang..huhu..kalau ari keje biase jarang sgt sbb kalo xde hal penting mmg kitorg x jumpe..sbb kate encik tunang nk bg rindu tue lebey skit..ahakss...aku plak jenis x tahan rindu..yelah eden kan suko manjo2 nih..lalala

wah mlm nie dpt lew jumpe encik tunang..yippieee..nk tgk movie Terminator Salvation..tp kan konpem encik tunang nie tido lagik..yela dia kalo up to 12 mmg bleh jek pejam mate sbb keje dia mmg memenatkan..konon2 nye teman eden jela tuh..tp kalo citer tuh best & x memboringkan dia mmg akan tgk smpai abis..antara citer yg dia tgk smpai abis stakat nie..Bohsia, Syurga Cinta, Jangan Pandang Belakang n ape lg ntah.. yg lame2 tue x ingat la plok..huhu

herm..x sabor nie nk jumpe encik tunang..nk pelok2..huh gilo..haha..mcm x jumpe setaun..haip ikot suko den la tunang den..wakakaka...

okeh, next entry akan di post secara otomatik besok sbb den kn cuti 2 hari..entry nie special skit..huhu

p/s : 100 days to go...lalala..=)

.:Mrs Kamaruddin:.

herm..nk citer sal Mrs Kamaruddin to be..huhu..suke bile dgr tue..mcm sweet sgt..sweet mcm candy cotton ker...haha..makin dekat nie makin seram sejuk lew plak..mcm2 perasaan yg timbul..adakah sumer nye akan berjalan lancar nanti or cmner..yg tue kene tunggu hari bersejarah tue lew yer..x sabor tul nk dpt title tuh..hah aku sangap nie weyh..lalala

herm..byk gak bende nk pk lg nie..kad kawen, souvenior tuk guest n kengkawan..pastu hiasan2 utk gubahan hantaran..mcm biase brg2 hantaran still dok bersepah kt dlm bilik yg setia tue..nanti2 la nk asingkan yg mane dia punye n yg mane aku punye..tp yg pasti dia punye lg byk dr aku..huhu

weekend nie nk g umah member yg bru blk dr kampung selepas selamat melahirkan anak..baby boy..wah da jadi ibu ye Puan Siti Azliza & Encik Wan Mohd Fazrul da jadik ayah..bestnye diorg..mude2 lg da jadik parents ek..mesti sonok sgt tue yek..daku mungkin lambat lagik kot..kitorg planning..yup maybe tahun 2011 baru akan ade baby InsyaAllah moga diperkenankan Yang Maha Kuasa..Aminnnn..

byk tul bende nk wat weekend nie..hurm mesti penat nih..nk g umah akak lg ambik baju tunang ari tue pastu antor lak pg umah mak cik kt keramat sbb nk suh dia jahit manik..huhu..baju tue nanti utk dipakai balik ke majlis bertandang rumah pihak lelaki..yela recycle blk jimat kan..namo la membazir utk bende2 cmtue..lepas kawen nk pakai duit byk lagi kan..xoxo

owh ye, jumaat nie nk tgk wayang lagi citer terminator salvation..owg ckp besh so kene la pg tgk..mmg muke wayang tau kitorg nie every weekeend mesti akan nmpk muke kitorg kt GSC alamanda tue..haha..

okey lah nk sambung men game farm frenzy lagik..aku sudah addict same itu game..asyik nk men jek..best woo..x caye try arh..daaaa

.:Cincin Baru:.

shantek x kengkawan?hehe

cute..sbb tue aku shuke..hikhik

yeah jom smile 4 new ring =)


yeah..suda dpt cincin baru..tp x lupe yg lame okeh..mmgu depan nk g ambik yg da siap repair kt akak dia..xoxo jariku akan dipenuhi cincin..cayelah..=)

herm..gelang itu sudah byk kali aku try..over excited x sabar nk tggu weyh..3 bln mcm lmbat jek padahal pejam celik dah nk dekat dah..huhu..okeh awal bln 7 nk g tempah kad kawen..wawawa x survey agi nih nk g wat kt ner..ari tue g tgk kt kedai kadkahwinku tp mcm xde yg berkenan lgpun kejap jek singgah sbb rushing..nanti la mggu depan ke mggu lg satu ke pg survey..

semlm tido awal sgt x sempat nk mesej2 nga abang sayang ku itu..dia pun blk keje da la kul 8.30mlm dah pastu g umah member ade wat makan2 plak..daku ase mcm enat sgt semlm so blk iron bju pastu baring2 jap terus titow..dia mesej pun x sedar..biase sedar jek bunyik mesej..xoxo..

pg nie xde citer best lg kt opis..keje pun mcm biase xde sgt..bos aku pun rilex agi siap bace paper agi..haha..so mari kiter bermain game..lalala..

Hati Kembali Tenang (Dpt cincin baru=D)

Setelah berakhirnya hari mggu maka hati aku pun dah tenang..hehe..seb baik org tue nk pujukkan..so aku terima la pujukan dia..eheh..padahal mmg nk suh pujuk pun kan..xoxo..

jumaat mlm tgk movie JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK..huhu sgt kelakar aku x tahan nk gelak..yela gelak punye gelak tangan siap tepuk2 kerusi lg pastu jeng jeng..cincin tunang aku tibe2 terkopak..huhu nk nanges jek dlm gelap tuh..pastu nk try betulkan balik..ting, patah lak..adoyaiii....dlm kesedihan tue terus sambung gelak..gilo..huhu

pastu blk mlm tue plan nk g repair esok..yela cincin tunang tue..xde cincin kt tangan maknenye single blk la kan..adeh kene luku bile ckp cmtue..haha..pastu sabtu pusing satu bangi, pastu kajang x jumpe gak kedai yg leh repair..sumer ckp xleh..hampeh jek..alih2 ambik keputusan bg kakak dia jek suh tlg p repair..malas tul kn kami..huhu..

pastu semlm p mkn2 kt alamanda..pastu pusing2 la satu alamanda tuh..pastu nmpak TOMEI..hehe..ajak dia masuk..yela gelang utk batal air sembahyang mase nikah lom beli agi kan..ape lagi jom kite pow dia..hehe..tgk2 la gelang kt situ..eh2..nape rase mcm murah sgt..ceh eksyen..yela terkejut gak emas 916 murah ke mmg harga dia cmtue xtau la..sbb bajet dlm sribu jek utk gelang tue..so bile pilih2 aku berkenan kt satu tue jek..ade ikut gram2..so aku pilih yg plg berat lah kan..haha..giler emas..kih kih..dpt la dlm 5 dkat 6 ratus..so x ckup lg sribu kan..

Ape lg sendel2 la ckit smbil jeling2 kt cincin..wah bagus dia mcm tau2 jek..hehe..nk mintak ganti cincin baru la tue..haha..walaupun cincin yg tue leh pakai lg lepas repair..biase la harus pujuk utk kesalahan lepas..jeng jeng..so, aku pilih yg xde batu lak tp ade bentuk love..dia pun suke yg tue..harus pilih yg paling berat jgk..padan muke dia..hukhuk..dkt 3 ratus jek..xde la mahal pun..hehe..

tp lom leh ambik terus sbb gelang harus di letak loceng & cincin harus di kecikkan..jariku kan runcing ajo..hehe..so ptg nie akak kt situ ckp leh ambik..yeye leh pakai cincin baru..gelang kene tunggu dlu xleh pakai agi la..lom nikah kan..hikhik..

so mood adalah dalam keadaan hepi dan gumbira sbb dpt cincin baru..yeah..suke2 terus tepon mak mlm tadi gtau dpt cincin baru..tp kene marah jugak skit sbb x jage cincin tunang leklok..ape lak bkn salah kiter la..salah kerusi tue la..mengong..hik hik..

so, pic cincin adelah esok okey..lalalalala

Kenapa Aku Xde Mood..


Giler kan aku nih..(mmg pun)..
huhu..seyes ok minggu nie aku mmg emo giler..asyik mau nanges aje..dtg keje pun muke seposen..without make-up, muke pucat giler..lantok ar..seb baik mggu nie bos aku byk meeting luar..so bole la aku layan emo nie tanpa gangguan..xoxo

Sebenarnye aku kecik ati nga tunang aku..(menyampah stiap kali sebut sal dia okeh)..ntah la aku rase 2,3 menjak nie dia langsung x caring psl aku..atau adakah aku yg terlebey mengade..aku pun xtau la..aku nie kan manje..sape yg kenal aku mmg tau yg aku nie nmpk jek seyes okeh tp manje yg amat sgt..x caye tnye mak aku okeh..adik aku pun jeles smpaikn dia leh ckp nga aku suh masuk alik lam perut mak aku..time tue aku tito atas riba mak aku okeh..huhu

yela da aku mmg kemanjaan cmnie nk wat cmner..bkn mengade-ngade ok tp mmg semulajadi manje..aku suke sandar kpale aku kt bahu sape2 jek yg ade kt sebelah aku..kwn aku mmg da tau sgt perangai aku nie..aku mmg suke manje2 la..mule2 kenal aku sumer owg ckp aku sombunk..huhu yela aku nie mule2 susah skit nk mesra nga org..sbb aku xtau org tue cmner lg kn..then biler da lame2 bru diorg tau aku nie jenis cmner..suke wat alawak okeh..pastu suke gelak2..yg pnting skali suke manje2..heheh..

tp aku mmg emo biler time tue byk bende yg harus aku pk..x kire la apepun yg melanda otak aku nie tp pasti aku akan emo..lebey2 lg kalau melibatkan soal hati & perasaan aku..otomatik aku akan jadik pendiam then sumer org da blh agak serta tau bahawa JGN KACAU AKU..haha aku gilos..

4 the whole week mata aku bengkak sbb tiap2 mlm asyik nanges..aku suke berfikir..then aku mmg seyes biler aku da start pk..mmg akan emo giler2 la..sbb tue aku salu asingkan diri biler aku emo sbb xnk ader yg jadik mangsa aku..aku x blh kawal emosi & blh marah org tue kalau dia kacau mase aku nk bersendirian..giler emo kan..so better aku dok diam2 jauh dr saper2..even tunang aku pun..

semlm adalah sesi luahan perasaan okeh..tp aku msg dia pun time dia da tido sbb aku mmg xnk dia bls time tue jgk..so aku carik mase yg sesuai iaitu time kau tau dia mmg da tido..akuluahkan ape yg aku rase psl dia..ape yg aku kecik ati, x puas ati..sumer la..semlm, skali lg aku tido dlm keadaan airmata masih lg mengalir..erk cam drama lak..huhu

aku xtau la ape penerimaan dia sbb smpai saat nie dia lom msg or kol aku..xtau la jadi x kitorg nk tgk wayang citer JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK mlm nie..maybe aku beli jek tiket tghari karang..pg ke x lantak la..aku mmg pasrah jek..

Aku xtau la nie kot org cakap dugaan di alam pertunangan..cepat emo, emosi tersentuh even psl bende kecik..ntah la aku pun xpasti..yg aku tau sejak smggu nie aku mmg sedey sgt..smpaikn aku penah terpikir utk putuskan saje pertunangan nie..giler kan aku..tp aku masih lg waras..walau aku xpasti smpai biler kewarasan aku nie boleh bertahan..haha..

herm..aku pun da malas nk taep walaupun byk lg yg aku nk luahkan kt sini tp biarlah rahsia dulu ek..tggu tgk mggu depan cmner plak..huhu

x tahu kenapa?

sejak 2, 3 hari nie aku aku ade satu perasaan yg mungkin agak menggilakan..huh..aku mencik tunang aku..yup..aku xtau nape..perasaan aku skrg nie kosong..langsung xde mood nk layan dia..rase menyampah yg amat sgt..rase mcm xnk dah kt dia..rase bosan..bosan sgt nga dia..mcm xnk ade pape hubungan dh dgn dia..arggghhh

knape aku jadik cmnie? aku pun xtau..yg aku tau aku x suke dia right now..xnk tgk muke dia..xnk dgr suare dia..xnk dpt msg dr dia..xnk tahu pape psl dia..KENAPA???
aku pun xtau..

aku xtau..yg aku tau aku benci dia skrg..benci smpai nanges2..huhu..x suke perasaan nie...lg 3 bln lebey jek nk kawen nie..ape gilos nie..arghhhhhhhhhhhhh!!!