Oooo Balik Kampung =)

Tada..nie dia tiket nk blk kg mlm nie..korg nmpak x? kalo x nmpk mmg la..haha

2 tiket utk 2 org manusia..haha


Yeehaaa..hari nie balik kampung..sonoknye dapat balik kampung..da dekat 2 bln lebey x blk, last blk pun mase aku tunang ritu..and aku blk nie pun sbb nk pg kenduri dak opis aku 'cik dee' yg bakal bergelar 'Puan Dee' ptg nanti..huhu..bestnye dia da kawen..lalala

Kali aku balik nga bas bersama dak opis aku aishah, dia nie dak johor so saje la nk jln2 kn..da lame aku x naik bas nie...rasenye sejak aku kaple nga Din lg..sbb salu blk nga dia naik kete jek..yela umah kitorg kn dekat..senang kn nk blk raye xyah gaduh2 nk blk kg sape..hua hua..pandai aku kan.. =)

so, mlm nie bas pukul 8.30mlm aku nek kt hentian kajang..maybe smpai kota bharu dlm kul 5.30 or 6.00 pg kot..leh la rest kejap then tghari sok bru gerak g umah dia..ahad leh la jln2 jap pusing kb sbb aku blk Putrajaya blk ahad mlm tue..tiket xtau ag kul bape sbb lom tnye ayah ag dia beli kul bape..huhu..

Mlm nie pun xtau lg Din dpt anta ke x..ermm =( sedey la kalo dia xdpt antar..namo dia OT..klau x kakak kene antar p bus station..huhu..nk jumpe abg sblom blk..nanti windu..x shuke...huhu..erm, x sbr nye nk blk..asyik pk jek..haha gilos mcm da lame sgt x blk kg..

Ari nie pg ptg bos aku meeting..so aku enjoy la xde keje..best tau jadik PA nie..leh rilex2 okeh..hikhik..jgn jeles korg..ok la nk men game jap..haha..wink wink..=)

Curik-Curik & Kesian Dia..


Kasut Clarks yg aku snap kt alamanda..huhu..yg brown tue sebijik cm kitrg beli kt midvalley..


Muke sengal abg yg begitu menghayati..owh..hehe


Opsss jgn salah paham..bukan mencurik tp aku curik2 snap pic tunang aku..din yg sengal..erk..hehe..sabtu lepas mase g alamanda sblom nk nunggu masuk panggung tgk syurga cinta smpat ar jgk kitorg g karaoke..opsss dia sorg jek nyanyi..aku x pndai sgt bab2 nyanyi nie(malu sbnarnye..eheh)

Bkn men feeling lagik dia ek..huh dpt sipi2 jek tue pun seb baik dpt..10 lagu gak dia nyanyi ari tue..plg xtahan time dia nyanyi lagu Ramlah Ram "Diam-diam Jatuh Cinta"..hikhik kalau la bleh aku snap pic dia time tue x pun dpt ambik video fuh..dia nie malu nga org len jek nga aku hampess xde kemaluan langsung, erk silap lak x malu langsung..hehe..

Lgpun da lame sgt dia x g karaoke sian gak so bg la dia lepas angin..fuh berbau..eheh.. Bowling pun da lame jgk dia x main, sian gak kekdg tp nk wat cne aku x reti men bowling..pegang bola bowling pun x penah tau..huhu..nanti la kite pg ek abang..ahakssss

Korang tau x, semlm pg alamanda pusing2 bleh lak jumpe Butik Clarks kt situ..adoyaiii slame nie aku x perasan lak kt alamanda ada Clarks..kate dok Putrajaya..huhu..aku masuk la saje nk tgk ade x kasut itam jenis yg same mcm kitorg beli kat midvalley tuh..skali ade daa..huhu..ksian la kt tunang aku tue..kempunan dia ek..huhu..aku pun gtau la dia then dia ckp xpela xde rezki nk wat cmner..(padahal sedey dowh..haha suare sayu jek)..

H@ri Minggu

Setiap hari minggu adalah menyeronokkan sbb cuti n dpt bangun tido lambat..huhu..ari sabtu pg alamanda sbb nk beli jam utk tunangku tersayang..jam daku da beli dia punye lom agi..so masuk city chain sbb tue aje kedai jam kt alamanda..dia xnk jam guess mcm daku sbb dia kate x sesuai nga dia..pape jek la abg oi..so tgk punye tgk dia berkenan kt jam ellesse..sbnarnye dia nk tissot tp mahal la syg..yg dia berkenan pun dlm sribu lebey..owh tidak..lg mahal dr jam aku nie mane bley..

okey la jam ellesse tue..harga sbnar dia Rm799 tp ade diskaun 60% so dpt la Rm319.60..bagus lg murah dr jam aku..hehe..nk jgk..yela sebelum nie barang dia sumer mahal dr aku dowh at least ade jgk yg murah satu..haha..then pusing2 satu alamanda tue lupe plak nk bwk voucher Rm150 dr guess yg dpt mase beli jam aku kt klcc mggu lepas..huhu..herm pastu tggu jap sbb tiket wayang kami "syurga cinta" start kul 11.00 mlm..pd aku best la sbb tunanglku ckp citer tue dpt menusuk ke kalbu dia..warghh hebat giler..yela menyentuh perasaan..aku pun terasa gak tp xmo tnjuk la..hikhik

Movie abis dlm pkul 12 lebey n kitorg pg mkn sbb ptg td blom mkn nasi..pg perantau kat bangi sbb itu yg plg dekat nga putrajaya..huhu..x sedap tp terpaksa mkn sbb hari nie sehari suntuk blom mkn lg..then blk tido sbb esok mau shopping lg ke mid valley blli kasut dia..

Then, ahad pukul 2.30 mcm tue kitorg smpai kt midvalley..wah astro ade buat gempak selebriti tp sumer bekas budak2 AF..ade idayu, adlin, farhan, akma then ramai lg aku pun x ingat sape..tgk kejap jek then sambung carik kasut dia..dia mmg cerewet..wah aku plak yg xtahan..yela lenguh tau kaki nie semata-mata nk carik kasut dia kitorg pusing satu midvalley tau..huh fussy mengalahkan aku..aku lagik senang suke jek beli..huh..nk beli barang dia mmg masalah disebabkan kecerewetan dia tuh..lalala..

ok, dia nk brand clarks huh mengade..nk yg mahal ajek..hehe..so ade la satu yg dia berkenan tp wane brown la plak..dia nk carik itam..aku ckp da ok la tue cantik(sbnarnye da penat malas nk layan..haha) tp dia ckp nk itam gak..then aku ckp kaler la wane itam dia bengang..majuk la plak..pening giler nk pujuk mamat nie aku majuk pun x cmtue..so, ade la plak adegan pujuk memujuk x tahannye pompuan pujuk laki..dushum mcm nk bg penumbuk jek..huh

setelah puas dipujuk, dia decide ok la beli kasut tue..(aku da hangin semcm da, yela mengade sesgt..geram tau)then, lepas tue masing2 diam smpai la bangi..aku ckp lapar nk mkn(padahal da mati kutu sbb dia senyap semcm biase mulut xleh dok diam)..pg mkn kt village view..mmg feveret kami..stiap mggu mmg akan ke sana..mknan dia fuh the best la..sbb org kelantan yg masak..hehe

ok then blk umah gosok baju nk keje rinie..pastu tido..dia plak balik dlm keadaan masih merajuk skit2..tp bru jek td dia msg aku utk mengingatkan sesuatu..hehe rajuk da ilang la tue..dia mmg xleh majuk lame2 nga aku..rugi la..haha..ok next post psl nk blk kg jumaat nie..yea x sbr nie..

Yahoo Winning Notification!!

Korang penah dpt x bende2 cmnie?bende mengarut yg salu sepahkan emel kiter..huhu..aku salu sgt dpt..logik ker kalau tibe2 jek org senang2 nk bagi kiter duit..byk plak tue..mmg x logik langsung la..dok goyang kaki jek leh dpt duit..

Aku pun xpaham cmner sumer nie leh jadik..mcm2 care org nk menipu nie kan..x tau la kot korg mmg pecaye..tp bg aku, aku mmg xlayan sumer2 bende cmnie..mmg nmpak sgt penipuannya..hoho

entry @bout h@nt@r@n



Saje jek nk eksyen..haha..sbnarnye xde pape pun nk ckp..hikhik
Da start sengal balik nie..herm..ok lah..

Ari ahad lepas pg kl carik barang hantaran utk kawen..walaupun lg 4 bulan tp aku nk siapkan awal2..xmo pening2 biler ujung2 nanti..skrg tggal telekung aku nga kasut & jam abg jek yg blom beli lagik..yg lain sumer dah..wah betapa excited nye aku nk kawen..lalala..

nanti la klau aku rajin aku ambik pic brg2 yg aku dah beli tue..skrg malas agi nie..bersepah dlm blk kedua tue..lepas beli balik umah campak dlm blk tue..huhu..aku beli2 awal sbb nk settle kn psl hantaran dlu..then lepas nie pk psl kad kawen lak..pastu bln 7 blk kampung carik pelamin n baju kawen..rase mcm lame lagik kn tp sbnarnye kejap jek mase berlalu..mcm mggu nie mcm bru msuk keje tp ari nie da ari rabu..2 ari lagik cuti lak..hoho

sbnarnye aku pening jgk nie pk psl kawen..yela pk nk bajet lagik..ikut ati mmg sumer aku nak..haha..tp seb baik la tunang aku jenis yg tegas skit..klau x mau sumer aku beli..huhu.. skrg da nk abis bulan mei, pastu jun mak aih kejap jek..mcm x sbr lak kn..hikhik

nanti next entry aku citer psl aku nk blk kg 29hb nie sbb kawan opis aku kawen..umor mude setaun dr aku iaitu 22 tp dia dlu kawen dari aku..huhu..nk wat cmner dah jodoh dia dlu kn..lala..



Muh@s@b@h DiRi !!!

Assalamualaikum..

Terkadang diri termenung sendiri..Apa mungkin diri sebaik yang diuji..Atau apa mungkin ada makna rahsia tersembunyi yang harus diteliti dan dikaji juga untuk direnungi..Bukan mencari publisiti tetapi dijadikan pedoman muhasabah diri..

Salam ukhwah buat semua yang sudi meluangkan masa menjengah membaca entry yang x seberapa ini.. Salam kemaafan jua buat sesiapa yang pernah merasa terluka atau kecewa dengan diriku insan yang x punya apa2 melainkan keluarga yang disayangi, tunang tercinta & juga teman ketawa bersama..

Tak siapa di dunia ini yang dilahirkan sempurna kecuali Nabi Muhammad S.A.W..begitu juga aku yang penuh dengan kekurangan dan ketidaksempurnaan..Namun apa guna ditangisi kekurangan itu kerna lahirnya aku di dunia ini bukan sekadar untuk menangis meratap kedukaan tetapi mengecapi nikmat kebahagiaan hidup yang sementara cuma..

Ya, aku hanyalah insan biasa..lahir dalam sebuah keluarga yang sederhana, punya cerita duka dan tawa gembira..yang pahit itu kujadikan pengajaran dan pedoman hidup manakala yang manis itu sebagai kenangan terindah yang x mungkin aku lupakan..

Kalian tentunya tertanya-tanya, apa kaitan entry ini dengan tajuknya..buat seorang teman blog yang baru saja aku kenali namun x pernah bersua muka..ini nasihatku dari insan yang penuh kekurangan buatmu yang penuh kesempurnaan tapi masih jua melakukan kesalahan..

Kesalahan dan kesilapan diri itu lumrah hidup setiap insan.. Bukan kesilapan itu yang diukur tapi sejauh mana kita menginsafi kesalahan yang telah kita lakukan..Usah lari dari kenyataan..Beranilah dalam menghadapi kesalahan diri..Kerana sejauh manapun kita berlari, parut dari kesilapan itu tetap setia mengekori..Ikhlas lah teman dalam bersahabat..jujurlah kawan dalam perhubungan..

Bukan sengaja aku mengungkit kembali kesilapan dirimu tetapi kesal yang kurasa kerana selama ini tanpa kuduga aku telah tertipu dalam sedar..Kerana bagi diriku insan yang penuh kekurangan ini, sahabat ertinya ikhlas, kawan maksudnya jujur dan teman itu adalah aku dan juga dirimu..sedih yang kurasa memang airmata temannya, kecewa yang kubendung hanya sabar ubatnya namun kemaafan masih jua kuberikan padamu kerana aku sedar kemaafan itu hak semua.. Bukan tarafku untuk menghakimi dirimu tetapi sekadar nasihat dari teman/sahabat/kawan yang menilai erti persahabatan ini sebagai sesuatu yang amat berharga dalam melayari kehidupan yang bahagia..Semoga kebahagiaan terus kekal bersamamu..Aku tetap temanmu selamanya..

Buat adik-adik dan teman-teman yang kukenali di siber ini, terima kasih kerana sudi mengikat tali persahabatan ini biarpun kalian belum mengenali diriku sepenuhnya..Akan kita terus menyemai ikatan ini dengan kenangan dan pengalaman yang x mungkin aku lupakan..kalian sebahagian dari gelak ketawaku juga airmata kesedihanku..kalian tempat aku mencurah rasa kala kecewa dengan dia yang tercinta kerana aku juga sedar dia sememangnya x sempurna seperti aku..Terima kasih buatmu rai kerana menemani saat sepiku dengan keletahmu yang menceriakan hidupku..Harapanku agar perhubungan ini terus kekal hingga ke hujung nyawaku..

Buat tunangku yang amat aku cinta, biarpun dikau x pernah mengetahui kewujudan blog ini, aku pasti dan yakin kau memahami diriku sepenuh hatimu..Terima kasih Abang kerana menerima diriku biarpun aku penuh dengan kekurangan yang mungkin akan menyusahkan hidupmu..Terima kasih kerana menyintai dan menyayangi diriku..Aku bahagia bersamamu..Ku tahu kau x sempurna dan ada saja sikapmu yang buat aku terluka namun kutahu kau cinta padaku..Biarpun dirimu x romantik dan tiada kata mesra yang kau luahkan namun dari perbuatanmu ku tahu kau amat menyayangi diriku..Saat sedihku x semua dirimu ada, saat aku gembira juga seringkali kau tiada di sisi namun itu semua x mahu kukisahkan kerana yang kutahu aku sayang padamu hingga akhir nafasku..

Dari aku yang punya kekurangan & kelemahan diri..








Hari Yang Malas

huhu..hari nie aku rase sgt malas utk dtg opis..otak pk nk tido jek..sengalll

tp mmg btol.. bangun pg td mcm nk x nk jek..giler tol mata aku nie..

semlm tgk citer antu siam..seram giler antu dia..sengal lak aku memlm bute tgk citer antu..
mcm org berani jek padahal penakut giler..xoxo

yeah weekend nie nk sambung g beli brg hantaran..sonok plak bile da start beli nie tp yg x sonoknye sbb byk duit akan habis..huhu

xpela sekali seumur hidup kn..huhu..x sabar lak nk kawen..lg 4 bulan lebey..hehe gatal lak tetibe..wakaka..

erm..nk mkn ar jap..lapar giler nie lom mkn lg..nk mkn nasi kerabu..beshhhh

Weekend Yang Beshhhh

hehe..nape aku ckp best? sbb aku da baik2 nga tunang aku..owh terlupe korg xtau kn..hikhik

best jgk kene pujuk nie sbb dia jrg nk memujuk..huhu..then ahad lepas x ingat kitorg pg beli brg hantaran..huhu..dekat ribu abis lorh..tp yg bestne kt parkson alamanda ada grandsale..ape lg kitorg hentam la abis2..hehe

skrg dh 2 bekas utk dia n 2 bekas utk aku..lg 5 utk aku n lg 7 utk dia..huhu yg xtahan nye brg dia lg mahal dr brg aku..mane aci..tp mmg pun brg laki sumer mahal2..hampesss jek..sedap betol dia mengepau aku..x suke...

tp aku mmg puas ati bcoz brg yg harga ratus2 kami dpt murah giler sbb ade sale..mmg sonok la...tue yg membeli x ingat dunia tue..haha

nanti nk pg kl lak beli brg..hurm pening gak ek nk kawen nie..skrg aku da kene start membeli sbb lg 4 bln jek..huhu..kejap je rase..xoxo..syg plak nk tggal kan zaman single..hikhik..

oppsss sori gambor nye ngak ada coz tunang aku sorg tue mmg pemalu giler..ahakkkss menyampah tau..xpe nanti aku curik2 snap pic dia okeh..

nanti aku post gambar brg2 yg aku beli okeh..skrg x sempat agi coz brg sumer still bersepah dlm kete mcm org ada anak sepuluh..haha..bkn pemalas tau tp sempat sbb semlm kene trus pg umah kakak kt bangi temankan dia utk 2 hari sbb husband dia a.k.a abg ipar den pg outstation..yey dpt main2 nga anak buahku yg nakal itu..zafran the notty boy..haha

herm, ok u all..nanti ketemu lg yek..daaa

Sudah Lama X Update Blog

Huhu..semenjak dua menjak nie kemalasan mula melanda diriku..
Malas untuk berfikir dan malas untuk berbuat apa-apa pun namun terpaksa juga buat keje opis sbb da tugas kn..hoho sengal tul aku nie..

Erm, aku agak kerajinan menjelajah blog org jek..blog aku dibiarkan sepi sbb aku malas nk pk..blh ker cmtue..hua hua..

Ok, bercerita tentang kemalasan aku..dua tiga hari lepas aku ditimpa kegatalan satu badan yg amat sgt..sungguh gatal x tipu wooo...nk tido pun x blh tau..so aku ke klinik sbb takut yela kn skrg nie mcm2 pnyakit yg dtg..doktor mengesahkan aku hanyalah mengalami ruam biase..nasib baik..hoho

tapi amat menyedihkan juga sbb kerana gatal itulah aku x dpt pg mane2 pun mggu lepas..geram sgt..tunang aku plak suh aku dok diam2 jek kt umah..huhu..mencikkk

ok, so untuk balas dendam minggu lepas aku x dpt pg jalan2..so mggu nie aku nkenjoy habis-habisan..x kire ah..nk jugak ajak tunang kesayangan aku tue bwk aku jalan2 crik pasal...yeaaaaahhhh..

kemalasan aku dah mula dtg skrg nie, so aku nk stop kt sini dlu..hikhik..mengong kan..lalala..bye..