♥ Stewardess Vs Awan Dania ♥

4:50:00 PM

Oke, aku nak citer sal cita² aku mase kecik..
Dulu mase kecik kan cikgu salu tanye ape cita² kiter..
Biler besar nak jadi ape..

Korang tau aku jwp pe?
Cita² saya nak jadi secretary @ pramugari..
imagine aku yg mase tue xtau pape leh jwb gitu..
why?
sbb dulu aku terpengaruh nga tv..
mmg dua nie cita² feveret aku..

dan skrg..
aku dpt ape yg aku impikan..
aku skrg bergelar..
Seorang secretary...=)

Dulu belajar kat polisas(poli kuantan)
ambik course diploma sains kesetiausahaan
pastu malas nk study dah tros apply masuk gov..
x smpai 3 bulan dpt surat interview then 3 bulan lepas tue..
aku diterima bekerja=)

yup, aku senang nk dpt keje..
rezeki masing² kan..

Now aku ngah berusaha utk ke gred yg lebih tinggi..
InsyaAllah ada cita² nk further study..
cume tggu mase yg sesuai jek..



tapi, sejak tgk awan dania nie..
tibe² rase hati aku melonjak² nka jadik stewardess..
aku gtau la mr hubby..
ingatkan mr hubby marah ke x kasik ker..
tapi..

mr hubby sokong aku lagi ado weh..
haha x sangka aku..
tapi klau jadik stewardess aku kene bukak la tudung..
mr hubby x suker sbnarnye pompuan x pakai tudung..
tapi ntah dia kene rasuk nga antu ape ntah..
tetibe jek bagi aku jadik stewardess yg sememangnye kene bukak tudung tue kan..

maybe sbb masyukkkk kot..ntah la..
nanti la aku pk balik cmner..

tgk pada rezeki yg Allah nak bagi kat aku..
(",)



Lot's of lurve
♥ Mrs.Kamaruddin a.k.a PuteriBunian ♥

You Might Also Like

8 kata cinta

  1. sis..
    air asia bleh pakai tudung la.
    eh.. dulu pun oshinz ade cecite jadi stewardess.. sbb bleh g travel. syiookk!!!

    ReplyDelete
  2. wah kalo bole pakai tudung bagus ler.
    ko keje la stewardess,
    hehe.. nati aku blk msia pakai airasia leh a aku jumpa ko.

    pastu bagi aku food free :D wah berangannye aku

    ReplyDelete
  3. hohoh..aku kcik2 nk jd akauntan..alhamdulillah..tmakbul..
    wahh...apply stewardess beb..

    ReplyDelete

  4. ♥ oshinz ♥

    eh yeke air asia leh pakai tudung..sbb akak naik airasia x penah jumpe lg stewardess pakai tudung..nanti nak cek lah..huhu

    ReplyDelete

  5. ♥ mini ♥

    haha..tue lew pasal mini..klau leh pakai tudung kan mmg aku nak apply la..wah verangan sudah kamoo yek..hehe

    ReplyDelete

  6. ♥ N ♥

    haaaa..kan yunk..klau kiter usaha mmg ape yg kiter nak tue termakbul kan..
    nak kene pk bebetol dulu yunk..karang nyesal lak..sbb nie keputusan penting nie..

    ReplyDelete
  7. whoaaa!!! Asal kte nih asyik sama jek yang. dulu pun aku angan² mat jenin nak jd stewardess koo.

    dpt lulus on 1st stage interview. nak dtg plak utk 2nd stage, tiba² mak aku meroyan x nk bagi aku jd stewardess. die kate nyawa ibarat di ujung tanduk. so sbg anak yg soleh..ceaa :P Aku turut kan aje laa w/pun ati kecewa gila.

    but nk di jadikan citer lak. bile die tgk awan dania kan. boleh yg die tanya aku "Asal ko dulu x nak masok stewardess..???" haiippp sungguh soklan bonus kan.

    pe lagi aku...terus mengaum singa di dlm diri...hahaha

    **edeh, pjg ler plak komen mak nih noks...hahaha**

    ReplyDelete

  8. ♥ zie ♥

    yeke yunk..wahhh byk tul persamaan kiter nieh =)..klau ko jadik stewardess kan yunk mesti ko x jmpe dillah skrg nie..so, sbb tue la mak ko x kasik ko jadik stewardess..tol x yunk?..

    stiap yg berlaku tue bile ko renungkan balik mesti ade pro & kontra nye tersendiri..ye dak...(",)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥