♥ The Red Warriors Naib Juara Piala Malaysia ♥

11:23:00 AM

Hampa..hanya itu yg boleh aku katakan..sbb aku & mr hubby antara penyokong kelantan yg bersemangat pg menyaksikan match between kelantan vs Negeri 9 sabtu lepas..namun, mungkin bukan rezeki kami rakyat kelantan..tapi, agak mengecewakan bagi aku kerana cara pemain kelantan beraksi di stadium nasional bukit jalil mlm itu tidak seperti match sblomnye..
Apepun, tahniah pada negeri 9 atas kemenangan 3-1 ke atas kelantan..jom intai ape yg aku snap sabtu lepas..

Penyokong Negeri 9 yg hanya 1/4 dari penyokong kelantan..


Beribu-ribu penyokong kelantan yg datang dari jauh..cayelah kamu semua..
sanggup berhabis even kite kalah..sob sob..huhu


Semangat rakyat kelantan..
terharu plak tgk diorg nie..
tapi nak wat cmner..


Ketika team kelantan mula² memasuki padang..
time nie aku rase sungguh semangat..


Mr.hubby yang kental & penuh semangat..sian dia basah sebab cover aku..
kami dok kat atas sekali..so, bila hujan tempias..aku nyorok depan dia..hehe

Russia ker kelantan yg main?haha..
baju kaler merah oke lah kan..huhu


Sayang mr.hubby sbb mase nak balik kan bersesak dgn ramai org..
so, dialah yg peluk aku cover kot² ada tangan hantu meraba..huhu..
seb baik kerana cayunkku nie btol² cover aku..


Always dgn dia even pg tgk bola..haha..
semalam pun teman dia tgk MU lawan chelsea kat astro kul 12-2 a.m..
tapi Mu kalah gak 1-0 nga chelsea..hampeh tul la..huhu..ari nie den ngantuk..huarghhh


Orang berpusu-pusu..ramai giler weh..view dari atas stadium..

Sesak sgt stadium bukit jalil sabtu lepas..rezeki buat para peniaga..

Kami gerak kul 4 lebih..pun jammed gak kejap kat tol sg.besi..parking depan carrefour..jauh giler jalan kaki masuk dalam..huhu..tapi semangat nyer pasal..totap gagahkan kaki nie..masuk stadium kul 6 lebih org dah ramai sgt..smpai kan kami kene dok atas sekali..huhu..walaupun ade insiden yg terjadi atas sebab penyokong kelantan terlebih semangat, yg tue aku xnak komen..sbb masing² punye attitude..biase la manusia xde yg sempurna..cume aku agak terkilan sbb kalau penyokong kelantan yg wat hal mesti media akan hentam habis-habisan tapi incindet bas kelantan kene bakar mase main kat perlis x plak dijadikan isu..

p/s:aku bangga jadi rakyat kelantan walaupun team kami kalah sabtu lepas..sbb di bumi malaysia nie, kebanyakkan yg kaya & bergelar jutawan yg hidup di kota Kl nie anak kelantan..sbb tue la bile time raya kelantan dipenuhi dgn kereta² mewah..dan yg meramaikan malaysia juga rakyat kelantan sbb org kelantan nie anak ramai..yup, aku mmg semangat kelantan sbb tue aku suami aku org kelantan..apepun, kita semua 1Malaysia..peace no war..





♥♥♥Lot's of lurve♥♥♥
Mrs.Kamaruddin

You Might Also Like

4 kata cinta

  1. ♥N♥
    semangat kenegerian..haha..saje nk berhuha pun ye jgk..lalala

    ReplyDelete
  2. huhu..patriotik ko yang...hiks. congrats²


    :)

    ReplyDelete
  3. seronok himpit2 kalo ada hubby coverkan hehehe

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥