::Merajuk::

9:06:00 AM

Encik Tunang yg sensitif..penyebab utama aku xleh marah dia sbb dia cute..muke dia wat aku x smpai hati..haha..

Salam semua..hari ini aku kembali berwajah ceria setelah seminggu bermuram durja..rupanya tunangku tersayang merajuk..betullah org cakap alam pertunangan nie byk dugaan..hati sensitif..xtau la plak org lelaki nie pun pandai merajuk..ataupun encik tunang jek yg sensitif mcm tue..apapun aku lebih mengetahui hati encik tunang sekarang..

Setelah seminggu encik tunang berdiam diri mcm tue..mesej x jwb..tepon pun x angkat..akhirnya semalam aku dah x tahan..selepas 2 hari menangis dan mata pun dah lebam..so, aku ajak la kwn aku pg umah encik tunang..walaupun sbnarnye aku xtau mane umah encik tunang..aku dh penah pg tp tue sblom dia pindah situ..dh setaun rasenye..so tepon member encik tunang tnye cmne nk g umah encik tunang..seb baik la kwn dia tue ok..so setelah sesat 2, 3 kali akhirnye aku smpai jgk umah encik tunang..

Satu hal plak nk cari umah dia..dan aku salah ketuk pintu umah bangla..hoho..mengong..salah tingkat rupenye..so naik lg satu tingkat then ketuk pintu..kawan encik tunang kuar dgn muke terkejut..yela aku mane penah pg umah encik tunang..alih2 kawan dia tgk muke aku..terkejut la diorg..pastu aku tnye la encik tunang mane..diorg pg cek bilik encik tunang..tp encik tunang xde..kwn dia plak ckp satu hari nie x jmpe lg dia..dia mmg OT hari..(encik tunang giler keje ye..harap maklum..huhu)..petang dh blk..so sepatutnya ada la kt umah..hurm..kpale otak aku dah pk pelik dh..mane dia pg ek..sumer kwn dia xtau..

Aku tunggu kt bawah jek..sambil2 kol lg encik tunang..xnk angkat jgk..then kwn dia yg aku kol tnye umah encik tunang td dtg..hoh mcm kecoh sgt encik tunang hilang..yela selama nie dia mane la penah wat cmnie..first time dia merajuk smpai cmnie..so, agak lame la aku tggu situ..sh mcm blurr dh aku..tepon abg dia tnye..wat2 konon2 xde pape..cisss purak2..haha..abg diapun xtau..so tepon lak akak dia mane la tau kot2 merajuk smpai pg umah akak dia..pun xde jgk..hurm aku dah menggelabah..mane la dia pg nie..risau tul aku..

Then tibe2..dekat kul 11.20 cmtue la..encik tunang kol..aikkk..aku cm x caye..tp mmg ringtone khas utk dia..so aku angkat..dgr nada suare dia cmner...

Aku : Hello....(nada sayu..ceh)
Mr.Fiance : Hello syg..

Aku : Abg pg mane nie (wat2 sedih)

Mr.Fiance : Abg pg main snuker..(nada suare yg manje..huh)

Aku : Abg pg nga sape?

Mr.Fiance : Nga ise..

Aku : Nape abg x gtau?

Mr.Fiance : Syg kt mane? (Alih topik)
Aku : Bawah umah abg..

Mr.Fiance : Syg kuar la..abg kt tepi jln nie..kite ckp kt sini ek..

Aku : Abg kat mane?tepi jln mane..

Mr.Fiance : Syg kuar dulu..nanti syg nampak la kete abg..

Aku : Ok..abg jgn lari tau...( mengong aku nie)

Mr.Fiance : hahaha..abg x lari la syg..(Gelak jahat)


Pastu aku pun wat muke selamba kuar..kawan2 dia sumer pandang..aku wat muke poyo..huh lg skali aku mengong..Aku susuri jln yg agak sibuk menuju ke tempat perhitungan..ceh ayat x bleh blah..so, nmpak kete encik tunang..aku suh kwn aku tunggu dlm kete..aku pun masuk dlm kete encik tunang..so bermula la drama adegan romantik sedih..huhu

Hurm..bincang punye bincang..sebenarnye bukan aku yg pujuk encik tunang..tp encik tunang yg pujuk aku..yela aku dah mule mengeluarkan senjata wanita..hehe airmata yg berguna..lalalala..Encik tunang plak yg pujuk aku..mintak maaf bagai..janji x buat cmtue lg..aku plak..diam seribu bahasa..wah sape yg majuk nie..ntah, aku pun xtau..huhu..

Akhirnye encik tunang bgtau ape sebab dia merajuk..terkedu aku seketika..lahhhhh pasal itu je ke..hurm, baru aku sedar..rupenye bende2 kecik cmtue pun aku kene peka..len kali kene ckp lemah lembut..tp aku mmg lembut ape..haha..so, starting from now on, aku harus la belajar cara2 bercakap dgn penuh berhemah dgn bakal suami aku yg sensitif nie..manja jgk encik tunang nie yek..(tp aku suke bile dia manje..nmpak terus muke gatal dia tue..haha)

p/s: sorry yek abg..syg xtau pun abg terase pasal tue..syg minta maaf..len kali syg ckp pakai bahasa isyarat yek..haha sempat agi perli..

You Might Also Like

3 kata cinta

  1. lorr...
    tk per lah..
    dah sayg
    lgpun ke arah kebaikkan

    ReplyDelete
  2. dah macam drama kat astro lak..... semoga tak de sambungan lagi drama merajuk ni..hik hik

    ReplyDelete
  3. ::tengku_fir21::
    haha..sayang lew sgt..tue sbb da x keruan la tue..

    ::ber_uwang::
    tau xpe..mcm drama tamil pun ye jgk..InsyaAllah xde dh kot..encik tunang pun dh janji xkn buat cmtue lg dh..hope that's true..=)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥