SELAMAT HARI RAYA


Assalamualaikum,

Saya sekeluarga dengan rendah diri memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah silap sepanjang menulis di blog ini..semoga raya tahun ini memberi seribu sinar harapan buat kita semua..

Hati-hati balik kampung..biar lambat asal selamat..in shaa Allah, ahad petang kami bertolak ke kampung halaman kelantan darul naim..

Lastly, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN..


LOVE,
 ZAZA 
 COURAGE & be KIND

Assalamualaikummmmmmmm

1st day of Ramadhan ..bertemu kembali kita setelah lama x bersiaran..hahaha..hari nie mood rajen..siap edit blog lagi..hehe..azam baru? yela tue..kite tgk je nanti..hehe

banyak cerita tapi penyakit M menguasai segalanya..dengan cerita anak teruna dahi berjahit la, kene hfmd lagi la..cerita blk kg la..eh mcm² la..nanti bg random pic jela..

Hero mama, walau berdarah berjujuran tetap maintain nk buat peace..nak gugur jantung mama..now penyebab jatuh iaitu basikal dh kne kuarantin..huhu..dah la time maghrib..abah plak keje..dgn paniknye mama drive sambil menggigil..huhu..dia rilek je..tp jumpa doktor menangis x ingat..bkn sbb sakit..tp takut..hahaha

2 jarum berjahit..smpai skrg parut ada..tanda ye anak..dh bsar kang mama throwback balik..huhu


Picnic..dah lama berlalu..ofcoz sblom puasa..haha


Taman Saujana Hijau Presint 11..


Happy birthday to Mama, me semestinya..haha..sweet 30..kahkah


With beloved husband..gambar gegar anak dara ambik..haha


Sempena birthday mama, mama buat nasik ayam..ajak cik azs dan family dtg mkn..



Kaum Adam..semua kat atas..

 Girls..eh ada sorg teruna terselit..haha..tgk pinggan dia kemain tau..geng gosip, kakak Iman dan Alisha..


Nie pun sama haha..cik azs dan afiif..


 Balik kampung..yeay..seperti date di gambar..Pantai Irama Bachok.. Happy Us..

 Three of them..nyawa, semangat, kesayangan..semoga dilindungi dari segala yang tidak baik..


 Ini plak di Pantai Senak, Wakaf Aik..Nami Island Malaysia..hehe


 Boleh jadi cover album x?hahaha..


Suke pic nie..lawaaaaaaaa ♥♥♥

Tragedi..haha..MC 3 hari..sakit sebulan..huhu..sampai skrg kaki x elok..silap jalan ckt merasa la..

Hari Setiausaha Kementerian Kewangan 2016, 12 Mei 2016..with PA timbalan..


Sesekali posing..haha..

Lots of love dari tuan tanah..hehehe

See u tomorrow..yela tue..haha



LOVE, 
ZAZA 

 COURAGE & be KIND

Panas Baran VS Kurang Sabar



Yes, i admit aku mmg jenis panas baran cepat marah..dr kecik pun mcm nie,,x blh go on klau org buat keje slow, thinking slow..kdg geram sgt tumbuk dinding, patahkan pensil..thats my therapy..sound mcm kategori panas baran yg teruk..yup kdg bende nie jd sbb ko simpan bende lama..then bila dtg ko lepaskan sekaligus..sbb tue kdg cara lepaskan marah tue sgt teruk..menjerit is normal thing for me..kereta pun blh bergegar klau mama jerit..tnye iman x caya..ada saat aku marah sgt, menjerit tangan tumbuk stereng, genggam stereng smpai terangkat lock stereng..

dah cuba tgh marah try cool, istighfar..menjadi la..tp kdg otak xleh pk sgt tros hambur semua..and i is sad sbb sometimes iman jd mangsa..bad mama i am..

skrg tgh ajar iman baca, kira..seriously sgt mencabar utk org yg cepat marah macam aku..bila ajar 2,3 kali x boleh jgk, u know aku akan jd bengang..haha..rasa berkuap dlm kepala nie..sampai tahap aku campak kerusi pun ada..yes btol aku mmg x blh jd cikgu..sgt2 x boleh..

now tgh stress, cemana nak ajar nie..aku blh ajar tp lpas tue aku marah dan aku rase bersalah marahkan dia..tp geram sbb kdg dia main2..bkn x blh tp main..dan sgt menjadi kepantangan aku org x serius mcm tue..fuhhhhhh

so skrg nie cemana..bkn la kata nk push anak sgt utk belajar..tp atleast dia pndai basic..membaca, mengira..yg lain2 kemudian blh blaja..tahun depan darjah 1 dah..stressnya mcm nie..



LOVE,
 ZAZA 

 have COURAGE & be KIND

Kakak Iman Ariana



Okay, today nak cerita pasal kakak Iman plak..hehe..kakak iman mmg kakak yg baik..anak yg baik jgk..cuma manja tue yg terlebih ckt..girl biase la kan..tp kadang manja yang buat mama abah stress haha..

kakak mmg suke tlg mama..skrg dh pndai buat keje masak² such as tlg gaul garam kunyit dekat ayam/ikan..tlg ambik sayur dlm fridge..tlg kopek bawang..yg  biase² jela..yg berkaitan api semua mmg xde la mama nk bg..belom masenye lg ye..

Iman nie mudah terpengaruh pun ye..ade je ckp kawan itu begini la..pastu nk sama mcm kawan tue..pastu cikgu je btol..haha..padahal yg cikgu ckp tue mama dah bgtau hari²..bila cikgu ckp bru nk dgr ye..haha



Nie mama ajak solat sama²..bila solat nga dia mama kena baca kuat ckt la..sbb nk suruh dia ikut..pastu kdg siap bisik, mama slow ckt kakak xleh ikut..haha..padahal tgh solat tue..kihkih..



Telekung nie since dia 2 tahun..huhu..kne beli baru dah nie..getah kain pun dah longgar..senteng sgt dah..nanti paw abah eh..huhu

Semalam tgk tanah kubur dgn dia..yg nabila huda berlakon jd anak derhaka tue..iman nie klau tgk tv mmg dia akan tnye kenapa mcm tue kenapa mcm nie..so semlm nabila huda tue mati muka jd hitam..so dia tnye la mama kenapa muka dia jd mcm tue..aku ckp la sbb dia x dgr ckp mak dia..dia suke marah² mak dia..ckp kuat²..pukul mak dia..Allah marah..Allah x suke anak mcm tue..sbb tue muka dia mcm tue..pastu dia diam kejap..berpk la kot..then tetibe, mama kakak nak mintak maaf..kakak xnak jd mcm tue..so semlm mmg sgt dgr ckp..haha..suruh masuk tdo trus salam mama abah kiss semua masuk tdo..hihi..

pastu pg td sedar tgk dia dok tdo sebelah adik..adik nanges marah, mama perambat balik suh masuk blk..laju je masuk..haha..iman mmg cmtue..sejak 2 menjak nie mmg salu sgt dia sedar pastu masuk bilik aku..kdg tdo bawah kaki..padahal blk dia ngadap blk mama abah..pintu bukak je..tdo pun nampak je mama abah..haih manja btol..

p/s: hari² tnye bila bulan 10..sbb bufday dia bulan 10..haha..bulan depan bufday mama..dia ckp nanti kakak buat kejutan nga abah adik..siap tnye mama nak kek besar ke kecik..nak hadiah ape..haha..sweet sgt awak kakak..abah pun x sweet mcm tue..hihi




LOVE, 
ZAZA 

 have COURAGE & be KIND

Jantung, paru, hati, limpa, hempedu MAMA



Assalamualaikum..hehe

tajuk kemain kan..semua nak disebutnye..Ya Allah memang kesayangan sangat..eh tapi ada org tanya kenapa asyik adik je..x sayang kakaknye ke..eh mestila sayang..cer tgk entry dulu² lg byk mama update psl kakaknye..adik nie brape kerat je pong..bezanye skrg kakak dh bsar..lgpun kakak dh skolah..jarang dpt selfie bersama..kakak dh byk tanggungjawab..haha..jaga adik mmg tugas dia..adik buat salah kakak sekali kene sbbnye kakak la x jaga adik..haha

Anak mestilah sayang..dah dua² keluar dari perut mama jgk..kakak mengandung diuji, melahirkan senang..si adik mengandung Alhamdulillah byk mudahnye tp nak bersalin lain plak ujiannye..kakak mmg syg adik..syg sgt..klau mama marah adik, mama plak kena marah nga kakak..adik merajuk kakak la yg pujuk..tp adik pun pernah je kene marah dgn kakak..x dgr ckp kakak kene la marahkan..haha


mmg hobi dia makan..semua org makan dia nak..dah makan cmnie la..comot..klau kt rumah kakak la kene kemas..kne sapu kne cuci kne bersih..hahaha



Actually, budak encem nie tgh x sihat skrg..since cuti CNY ritu mmg kesihatan dia agak merosot..now pun bru blk dr ambik darah pagi td..Alhamdulillah xde ape yg perlu dirisaukan tp if masih sama lg 2 hari..kne repeat lg..biaselah skrg virus jahat..



Budak western..he loves pasta very much..nasi agak kureng..tp klau pasta nie..buat sup laju je..semangkuk tue blh abis..tue resepi mama..wester campur pantai timo..hehe..next post sy bg resepi ye..



MANJA?sangattttttt..x blh kene marah ckt..mencebik..kne marah lg meraung lah..x dpt ape yg dia nak lg la..guling² hentak² kaki..sgt menguji tau anak no 2 nie..



pandai jugak buat mama cair..well, anak bujang kan..pandai flirt bagai..haha..maaf rumah agak x sedor sgt,,sepah²..eh sepah tue kan tanda punya anak bijak..hehe



In shaa Allah..one day..awak akan jadi IMAM mama..semoga awak menjadi penyebab mama ke syurga sayang..sayang awak more than my nyawa..loveeeeeeeee youuuuuuuuu ♥♥♥




LOVE, ZAZA

 have COURAGE & be KIND